Pašyšių bibliotekoje – mokymai naudotis „Apple iPad“ planšetiniais kompiuteriais

img_6580

Šilutės F. Bajoraičio viešosios  bibliotekos Pašyšių filiale lapkričio 4 dieną vyko mokymai „Planšetinių kompiuterių „Apple iPad“ galimybės“.

„Apple iPad“ – tai gana gerai žinomas planšetinis  kompiuteris, į Lietuvą atkeliavęs visai neseniai. Šį įrenginį, primenantį išmanųjį telefoną, jau pamėgo didžioji dalis interneto ir įvairių  informacinių technologijų vartotojų. Jo galimybės nepaliko abejingų ir mokymų dalyvių.  Vyresnysis F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Donatas Dobilinskas  papasakojo apie planšetinių kompiuterių „Apple iPad“  sandarą, funkcijas, jame įdiegtas programas ir jų ypatumus. Patogus kompiuterio valdymas, didelė ir patogi klaviatūra leidžia rašyti tekstą naudojantis visais pirštais, o tai labai palengvina darbą. Užsiėmimų metu plačiau išnagrinėtos fotografavimo ir filmavimo funkcijos. Visus sužavėjo itin gera  nuotraukų kokybė ir visos fotografijų redagavimo funkcijos.

Dauguma kitų programų, sudominusių mokymų dalyvius, yra lengvai parsisiunčiamos per „Apps Store“. Jos sudėliotos pagal kategorijas, populiarumą ir kitus kriterijus, tad surasti ir įrašyti norimą programą labai paprasta.

Mokymų metu  visi galėjo susipažinti su  įvairiomis programėlėmis, kurios ne tik praplečia akiratį, leidžia praleisti laisvalaikį inovatyviai, bet padeda  lengviau mokytis, greičiau suprasti mokomąją medžiagą. Viena iš tokių programėlių –  „iMovie“. Tad didžioji mokymų dalis buvo skirta susipažinti su šios programėlės funkcijomis ir galimybėmis. Visiems labai patiko praktinis užsiėmimas, kurio metu pasiskirstę grupėmis dalyviai, naudodamiesi šia programėle, kūrė trumpus filmukus „Diena bibliotekoje“. Vėliau vyko jų peržiūros ir aptarimas.

Nepaliko abejingų ir kitos planšetinio kompiuterio „Apple iPad“ programėlės: „3D Quiver“ ir „4D Anatomy“. Naudojantis šiomis programėlėmis paprasti piešiniai ant lapo išnyra 3D objektais, kuriuos galima apžiūrėti iš visų pusių ir netgi  nuspalvinti norimomis spalvomis.

Anglų kalbos mokymąsi labai palengvina programėlė „Google Translate“, galinti išversti ne tik sakomą ar rašomą tekstą, bet ir nufotografuotą tekstą.

Programėlė „Kahoot“ skirta paįvairinti laisvalaikį – organizuoti virtualius protų turnyrus pasitelkiant internetą ir išmaniuosius telefonus.

Išmanusis telefonas „Apple iPad“ užburia visus. Pasinaudojus juo keletą dienų staiga supranti, kaip lengvai jis pakeičia net ir mažą nešiojamąjį kompiuterį.

img_6593 img_6585 img_6568

Spausdinti
Facebook komentarai