Bibliotekoje pristatoma Ramunės Sakalauskaitės knyga „Gyvenimas, koks jis buvo.
Monsinjoro Kazimiero Vasiliausko biografija“

 

2016 m. balandžio 30 d. (šeštadienį), 13.00 val. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Periodikos skaitykloje (I a., Tilžės g. 10) vyks žurnalistės Ramunės Sakalauskaitės knygos „Gyvenimas, koks jis buvo. Monsinjoro Kazimiero Vasiliausko biografija“ pristatymas. Renginyje dalyvaus knygos autorė.

R. Sakalauskaitės knygoje „Gyvenimas, koks jis buvo“ objektyviai ir detaliai pasakojama apie monsinjoro Kazimiero Vasiliausko nueitą gyvenimo kelią. Tai nediskutuotina vertybė.

Anot literatūros kritiko Valentino Sventicko, literatūros apie monsinjorą Vasiliauską esama. Taigi naujos knygos autorei reikėjo rasti savo kelią. Ramunė Sakalauskaitė sutramdė jausmus ir pasuko geriausiąja prasme objektyvaus pasakojimo keliu. Autorė sumaniai pasirėmė žinomais žinių šaltiniais ir atrado naujų – kalbindama žmones, lankydama monsinjoro gyventas vietas, rausdamasi archyvuose. Biografija – nuodugni, patikima ir nedaugiažodė. Monsinjoras iš šios knygos žvelgia į mus šviesus ir paprastas. Ir klausiantis: „Ar supratote, ką pasakiau savo gyvenimu?“

Val_DIDELIS

Spausdinti
Facebook komentarai
Atnaujinta: 2016-04-21