Spalis-Katinas-Darkinsas

DARKINSAS

Anglų katinas, kuriam vieninteliam leidžiama negerbti karalienės.

Anglų aistra katinams prilygsta nebent tik japonams. Anglai šiems gyvūnams leidžia viską, netgi tai, kas neleidžiama kai kuriems žmonėms. Pavyzdžiui, rodyti nepagarbą karalienei.

Darkinsas gyveno gatvėje ir pasirodė vienoje Londono katedroje kaip tik tuo metu, kai buvo ieškoma pelių medžiotojo. Tai tradicinės pareigos, atliekamos daugybėje senų pastatų ir laivų.

Neilgai trukus atsiskleidė nepriklausomas Darkinso būdas. Miegodavo, kur panorėjęs; užsimanęs lankydavosi mišiose, bet jei pabosdavo, spūdindavo lauk, o jei medžiodavo, niekas neturėjo teisės jam trukdyti, net jei tai būtų išskirtinės reikšmės įvykis. Negana to, paaiškėjo, kad Darkinsas – tikras Kalėdų mėgėjas: jis įsitaisydavo snausti kūdikėlio Jėzaus lopšyje.

Vieną kartą tas įžūlus katinas net gavo progą palydėti nuotaką prie altoriaus. Vestuvių svečiai liko nepaprastai susižavėję tokiu spektakliu.

Taigi netrukus Darkinsas tapo bažnyčios lankytojų numylėtiniu. Be to, žinia apie jį pasklido po visą pasaulį, ir dabar į katedrą plūsta turistai, kurie lankosi čia tik tam, kad nusifotografuotų su katinu.

Kartą garsiausia katedros viešnia tapo pati karalienė Elžbieta II, atvykusi apžiūrėti vieno vitražo. Kaip tik po juo tą dieną  Darkinsas nusprendė nusnausti. Katinas prasimerkė, bet išsyk davė karalienei suprasti, kad nė neketina niekur trauktis. Katedros diakonas atsiprašė karalienės: „Tai vienas iš nedaugelio pavaldinių, kuriam ne itin rūpi Jos Didenybės apsilankymas.“

Karalienė nusikvatojo ir toliau lyg niekur nieko tęsė apžiūrą. Veikiausiai jos tai nė kiek nesuerzino, mat ji pati Bakingamo rūmuose turi daugybę kačių. Tai yra vieninteliai rūmų gyventojai, kurie neprivalo karalienei trauktis iš kelio.

Spausdinti
Facebook komentarai