Švedijos „Liūtus“ sužavėjo Šilutė ir jos biblioteka

Susitikimas su „Liūtų“ klubo (Švedija) nariais2011 sausio 17 d., Dalia UŽPELKIENĖ

F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje lankėsi Švedijos Siolvesborgo „Liūtų“ klubo nariai Claes Hansson, Stig Jonsson, Viktor Odegarden bei natkiškietis Tadas Girčius, kurie, bibliotekininkų prašymu, į biblioteką atvežė knygų anglų ir švedų kalbomis.

„Liūtų“ organizacija Švedijoje yra ne tik į rotariečių judėjimą panašus nevyriausybinis sambūris . Jų tikslas – vykdyti labdaringą misiją ten, kur jos labiausiai reikia. Viktor Odeagarden – jauniausias klubo narys, kuris buria jaunuosius „liūtukus“ ir mokosi iš vyresniųjų vykdyti gerumo misijas. Vaikinas organizuoja socialiai remtiniems vaikams, taip pat ir Lietuvoje, akcijas, vasaros stovyklas, įvairias gerumo dienas, kartu su savo bendraamžiais renka aukas ir perduoda tiems Švedijos bei Lietuvos vaikams, kuriems to labiausiai reikia.

Švedijos „Liūtai“ apžiūrėjo modernią F. Bajoraičio biblioteką, susipažino su elektroniniu jos veiklos pristatymu, džiaugėsi senosiomis Klaipėdos krašto knygomis, išeksponuotomis Knygos muziejaus ekspozicijoje ir sakėsi esą „laimingi, nes turi retą galimybę savo rankose laikyti prieš 200 metų išleistą Šilutės knygą…“

Natkiškiečio Tado Girčiaus iniciatyva F. Bajoraičio viešosios bibliotekos „Palėpėlėje“ šių metų balandžio mėnesį yra numatoma surengti meno terapijos akciją „Dovanoju Tau…“. Jos metu „Liūtų“ klubo narių surinkti ir į Šilutę atvežti Švedijos dailės mėgėjų ir profesionalų  darbai bus dovanojami šilutiškiams, kaip bičiuliškas Švedijos „Liūtų“ ženklas Šilutei ir jo žmonėms, švenčiantiems miesto 500 metų jubiliejinę sukaktį.

Atsisveikinant su bibliotekininkais Claes Hansson sakė, kad jis būtinai sugalvos, kokį šilutiškių vertą draugystės partnerį Siolvesborgo mieste Pamario bibliotekininkams surasti. „Jūs esate stiprūs ir įdomūs, verti tokių pat bičiulių Švedijoje. Būtinai jų Jums paieškosime“.

Spausdinti
Facebook komentarai