„Mūsų darbai į senolių skrynią“

2011 m. balandžio 20 d., Aldona Norbutienė

Trys šilutiškės – riešinių mezgėja Ona Pūžienė, juostų audėjos Remigija Šlyžiuvienė ir Evelina Šlyžiūtė, F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje surengė ir pristatė savo darbų parodą, pavadindamos ją „Mūsų darbai į senolių skrynią”.

Parodos atidarymas, kuris surengtas Tarptautinės kultūros dienos išvakarėse – tai simbolinis šilutiškių indėlis, puoselėjant ir pristatant tautinę kultūrą. Šią parodą galima vadinti ir šeimos paroda, kurioje slypi tautinio kūrybiškumo pradas. O kad šeimoje puoselėjama tautinė kultūra, liudija ne tik parodoje eksponuojamos megztos O. Pūžienės riešinės, jos dukros Remigijos ir anūkės Evelinos austos juostos, bet ir tai, kad jos yra ilgametės Šilutės folkloro ansamblio „Verdainė” dalyvės. Tą patvirtino ir renginyje dalyvavusio ir koncertuvusio kolektyvo vadovė Regina Jokubaitytė. Ansambliečiai puošiasi jų austomis juostomis ir megztomis riešinėmis.

Susirinkusieji tą vakarą galėjo išgirsti apie riešinių ir juostų atsiradimo istoriją. Šilutiškės papasakojo savo pomėgio atsiradimo istoriją, darbų eigą. Susirinkusieji uždavė nemažai klausimų parodos dalyvėms, domėjosi riešinių mezgimu, juostų audimu, apžiūrėjo darbelius ir dėkojo moterims už pristatytą tautinę kultūrą bei folkloro ansambliui „Verdainė” už atliktas dainas. Juostų audėjos Remigija Šlyžiuvienė ir Evelina Šlyžiūtė bibliotekai padovanoja austus skirtukus knygoms.

Spausdinti
Facebook komentarai