Linksmai ir įdomiai apie knygas ir biblioteką

apie_knygas12012 m. vasario 28 d., Dalytė Insodienė

Vasario 28 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale vyko tradicinė popietė, skirtas pirmokų priėmimui į skaitytojų gretas. Bibliotekos skaitykloje juos pasitiko knygų herojai, kuriuos įkūnijo Žemaičių Naumiesčio mokyklos darželio teatro būrelio dalyviai (vadovė Sonata Vilčiauskienė). Jie pakvietė pasižiūrėti improvizacijos pagal Justino Marcinkevičiaus eiliuotą pasaką „Vėjo pasakos”.

Vėliau mokinukai buvo pakviesti apžiūrėti bibliotekos patalpas. Bibliotekininkės parodė gražiausias vaikiškas knygeles, aptarė bibliotekos taisykles. Išsirinkę patinkančias knygeles ir jaukiai įsitaisę vaikų skaityklėlėje,  mokiniai vartė jas ir dalijosi mintimis, kaip ir kokias knygeles  skaito namuose patys bei jų tėveliai. Ne visos bibliotekos knygelės patrauklios savo išvaizda, kad jos kuo ilgiau išliktų gražios, pirmokėliai peržiūrėjo  skaidres, kurių pagalba sužinojo,  kokiomis ligomis serga knygelės ir ką daryti, jog jos visuomet būtų sveikos – gražios, švarios ir patvarios.
Renginio pabaigoje pirmokai surengė savo piešinėlių parodą, kurioje jie pavaizdavo Metų knygos rinkimuose dalyvavusios ir laimėjusios rinkimus  V. Lansbergio knygos ,,Arklio Dominyko brangakmenis” mėgstamiausius herojus. Knygelę mokiniai su mokytojos pagalba kolektyviai skaitė klasėje ir aktyviai dalyvavo Metų knygos rinkimuose.
Bibliotekos darbuotojos labai džiaugėsi, kad visi pirmokėliai vieningai tapo bibliotekos skaitytojais, o pirmokėliai džiaugėsi bibliotekininkių parengtomis dovanėlėmis ir gautais pirmaisiais elektroniniais skaitytojo bilietais.

 apie_knygas2

 

Spausdinti
Facebook komentarai