Vieni aktyviausių „Langas į ateitį” kursų dalyvių rinkosi Šilutės rajono bibliotekoje

mokymai_traksedziu_bibliotekoje2012 m. kovo 6 d., Jurgita Laurinaitytė-Stadalienė kūrybinių projektų vadovė PR Service/Edelman Affiliate

Susumavus daugiau nei metus trukusių „Langas į ateitį“ organizuotų nemokamų kompiuterinio raštingumo kursų rezultatus paaiškėjo, kad uoliausiai į bibliotekose organizuotus kursus suskubo Šilutės rajono gyventojai, plūste plūdę į Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešąją biblioteką bei jos filialus kaimiškose vietovėse.

Iš viso žinių visuomenės plėtrą skatinančios organizacijos „Langas į ateitį“ organizuotus kompiuterinio raštingumo kursus baigė 16 tūkstančių Lietuvos gyventojų. Šilutės bibliotekoje bei 15-oje jos kaimo vietovių filialų į mokymus surinktos net 58 panorusių mokytis grupės, jose mokėsi daugiau nei 270 Šilutės rajono gyventojų.
Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė Vida Paldauskienė, skaičiusi gyventojams kompiuterinio raštingumo paskaitas ir mokiusi juos naudotis kompiuteriu, pasakojo, kad didelį susidomėjimą kursais nulėmė miestelėnų noras tapti šiuolaikiškais.
„Džiugu, kad žmonės taip uoliai norėjo išmokti naudotis informacinėmis technologijomis ir suprato, kad, nesvarbu, kokio esi amžiaus, mokytis – niekada nevėlu“, – kalbėjo kursų lektorė V. Paldauskienė. Jos teigimu, aktualiausios temos šilutiškiams buvo elektroninio pašto susikūrimas, bendravimo programos, teminis naršymas internete. Gyventojai taip pat domėjosi elektronine prekyba, bankininkyste ir kitomis paslaugomis, pasiekiamomis nekeliant kojos iš namų.
Bibliotekininkė mato ir dar vieną kursų privalumą – miestelio žmonės turėjo galimybę pabūti kartu, pagelbėti vieni kitiems. „Mane nustebino tai, kaip kantriai jaunesni kursų dalyviai pagelbėjo vyresniesiems. Kartais jie net ir man padėdavo geriau suprasti dėstomą temą – sužinojau nemažai naujo. Taigi, mokėmės vieni iš kitų“, – šypsojosi V. Paldauskienė.
Mokytis kompiuterinio raštingumo „Langas į ateitį“ labiausiai kvietė socialiai pažeidžiamas grupes: darbo ieškančius asmenis, kaimo vietovių gyventojus ir neįgaliuosius. Organizacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė džiaugiasi, kad tikslines grupes pavyko pasiekti: gyventojų įgytos žinios pravers jiems kasdieniame gyvenime, ieškant darbo, bendraujant su artimaisiais ir netgi pramogaujant.
Projektas „Lietuvos e. piliečiui – paslaugos internete“ finansuojamas Europos socialinio fondo  lėšomis. Kviečiant gyventojus į mokymus „Langas į ateitį“ bendradarbiavo su socialiniais partneriais: Lietuvos darbo birža, Lietuvos neįgaliųjų draugija, Lietuvos viešosiomis bibliotekomis.

Spausdinti
Facebook komentarai