Aiškėja žaidimo „Europrotai” lyderiai

protu_kovos3_nugaletojos2012 m. kovo 29 d., Žaneta Jokužytė

Kovo 28 d. jau trečiąjį kartą į F. Bajoraičio viešąją biblioteką rinkosi žaidėjai į „Europrotų” turnyrą, kuriame dalyvavo devynios komandos: „Eurowin”, „Draugelės”, „Euronautai”, „Šilutės galvočiukai”, „Zigzagas”, „Sveika, Europa!”, „Kūlverstukas”, „Žaibai” bei viena nauja komanda „Ereliai”.

Iš viso yra vienuolika užsiregistravusių komandų, tačiau šį trečiadienį vykusiame žaidime nedalyvavo „JOD’ukų” ir „Euro” komandos.
Kaip ir praėjusiuose žaidimuose, trečiojo turnyro metu, kuriame iš viso dalyvavo 55 žaidėjai, vyko penki turai, sudaryti iš dešimties klausimų apie Europą. Pirmasis turas buvo sudarytas iš įvairių klausimų, jame geriausiai sekėsi komandai „Zigzagas”. Antrajame ture reikėjo istorijos žinių, o jų daugiausiai turėjo „Šilutės galvočiukų” komanda. Trečiajame ture meno žinovų vardą pelnė „Draugelių” komanda, kuri ketvirtajame ture geriausiai sprendė ir vaizdinius klausimus. Paskutiniame ture komandos turėjo atsakyti į klausimus iš muzikos srities. Čia taip pat pirmavo minėta „Draugelių” komanda, neblogomis žiniomis apie muzikos grupes ir atlikėjus pasižymėjusi ir buvusiuose turnyruose.
Žaidimo pabaigoje susumavus rezultatus lyderiais tapo daugiausiai taškų surinkusi (28 taškai) ir turnyrą laimėjusi Šilutės Vydūno gimnazijos gimnazisčių komanda „Draugelės” (Gabija Ežerinskytė, Justina Kirvelevičiūtė, Viktorija Chockevičiūtė, Eglė Martinkutė, Karolina Kaminskaitė, Gabija Tamašauskaitė). Antrosios vietos laimėtojais paskelbta komanda „Eurowin” (23 taškai), o trečiąją vietą užėmė komanda „Zigzagas” (21 taškas). Turnyro pirmos, antros ir trečios vietos laimėtojams buvo įteikti prizai, o kitoms komandoms atiteko paguodos prizai.
Beje, bendroje įskaitoje daugiausiai taškų turi ir kol kas pirmauja komanda „Zigzagas”, antroje vietoje yra „Draugelių” komanda, o trečioji vieta atitenka „Eurowin” komandai.
Primename, jog kiti „Europrotų” turnyrai vyks balandžio 4 ir 18 dienomis 17.00 val. F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje.

protu_kovos61

protu_kovos56

protu_kovos44

protu_kovos28

protu_kovos21

protu_kovos11

protu_kovos15

Spausdinti
Facebook komentarai