Sielos monologai Katyčių bibliotekoje

katyciai12012 m. kovo 30 d., Marina Lodusova

Atėjus pavasariui ir artėjant gražiausiai pavasario šventei Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale vyko Kristinos Blankaitės (Šilutė) literatūrinės kūrybos ir dailės darbų parodos „Sielos monologai” pristatymas. Kartu su mokytoja atvyko ir savo darbus pristatė jos mokinė Loreta Mcivor.

Kristina Blankaitė gimė Šereiklaukyje, Pagėgių rajone. Poetė, dailininkė, knygų iliustratorė baigė Vilkyškių vidurinę mokyklą, vėliau mokėsi ir baigė Lietuvos dailės akademiją.  Dabar dirba Šilutės pirmojoje gimnazijoje.
Loreta Mcivor  gimė ir užaugo Šilutėje. Besimokydama Šilutės pirmojoje gimnazijoje įgijo pirmuosius piešimo įgūdžius.
Prieš metus Loretai Mcivor kilo idėja  – tapyti Dekalogo tema. (Dekalogas (kitaip – Dešimt Dievo įsakymų) – sąrašas nurodymų, kuriuos Dievas perdavė pranašui Mozei. Biblijoje rašoma, kad pats Dievas juos iškalė ant akmeninių lentų. Šios buvo saugomos Sandoros skrynioje.). Prie šios temos prisidėjo ir mokytoja. Kaip sakė Kristina Blankaitė, tapymas Dekalogo tema, tai „ iš tiesų tėra tik noras sugrįžti ir pamąstyti: ką mums sako ,,10 Dievo įsakymų”. Manau, kiekvienas turime tokią teisę – kurti savo interpretacijas”. Tapė kiekviena atskirai, tiesiog buvo užmanymas apie tai pamąstyti meno kalba ir kad būtų skirtingų kartų požiūris.
Katyčių bibliotekos – filialo lankytojams Kristina Blankaitė pristatė savo poezijos knygą „Sulytos plaštakės”, knygutę  „? Novelė” ir kraštotyrinį leidinį apie savo gimtą kaimą „Šereiklaukis”.

katyciai2

Spausdinti
Facebook komentarai