Nacionalinės bibliotekų savaitės renginys Traksėdžių bibliotekoje

foto22012 m. balandžio mėn. 25 d. Klemensas Stulga

     Šiais metais mūsų šalyje jau dvyliktąjį kartą organizuojami Nacionalinės bibliotekų savaitės  renginiai. Šiemet skaitytojai, knygų bičiuliai, bendruomenių nariai  balandžio 23-29 dienomis kviečiami į bibliotekas šūkiu  „Biblioteka: spausk Patinka!”
      Balandžio 25 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo skaitytojai laukė atvykstant žinomo šilutiškio – poeto, dainų tekstų autoriaus, televizijos programų ir renginių vedėjo – Marijaus Budraičio.

      Bibliotekininkė Vida Paldauskienė, pasveikinusi renginio dalyvius – Traksėdžių bibliotekos skaitytojus, vietinės mokyklos mokinius – suteikė žodį Marijui Budraičiui.
Ir vaikai, ir suaugę atidžiai klausėsi M. Budraičio minčių apie gyvenimą, kūrybinę veiklą, pasakojimo apie bendravimą su žinomais Lietuvos muzikantais, dainų atlikėjais, pramogų, sporto pasaulio atstovais. Marijus nemažai dėmesio skyrė ir pedagoginėms, auklėjimo problemoms. Pateikė įdomių ir pamokančių tarpusavio bendravimo, paremto pagarba ir pasitikėjimu, pavyzdžių. Renginyje dalyvavę mokiniai iš karto pajuto, kad pašnekovas nelinkęs moralizuoti ir peikti jaunų žmonių dėl ne visada, kaip atrodo suaugusiems, gero ir tinkamo elgesio. Dar daugiau jaunųjų klausytojų simpatijų menininkas sulaukė perskaitęs ištrauką iš vaikams ir jaunimui ruošiamo leidinio. Visi susidomėję klausėsi labai vaizdingai sueiliuotos „Šamo istorijos“. Įdomu, kad šio dinamiško eiliuoto kūrinio veiksmas vyksta būtent mūsų kraštuose: Uostadvaryje, Pakalnės upėje, kituose pamario krašto vandenyse. Čia gyvenanti žuvų ir kitokių vandens gyvių bendruomenė tarpusavyje nuolat bendrauja, draugauja, barasi ir susitaiko, skundžiasi, peikia žvejus. Viskas kaip žmonių gyvenime.  
      Beje, Marijus nemažai dėmesio skyrė meilės savo krašto ugdymui, jo žmonėms. Priminė, kad į artėjančias Londono Olimpines žaidynes bus siunčiamas ir mūsų kraštietis, kuris atstovaus Lietuvai didžiausiame pasaulio sporto renginyje. Yra siūloma boksininką Evaldą Petrauską iškilmingai palydėti į Olimpiadą.
Pašnekovas labai gražiai kalbėjo ir apie Traksėdžių gyvenvietę, apsuptą pušynų, netoliese esančią unikalią Aukštumalos pelkę. Marijui gerą įspūdį paliko ir Traksėdžių bendruomenės bibliotekos lankytojai, smalsūs mokyklos mokiniai, kurie atidžiai klausėsi pašnekovo, diskutavo, pateikinėjo įvairių klausimų. Beje, M. Budraitis jau antrą kartą lankėsi Traksėdžių bibliotekoje – pirmasis susitikimas vyko prieš penkerius metus.
Vėliau Marijus papasakojo apie planuojamą išleisti naują eilėraščių rinkinį. Be abejo, perskaitė keletą naujausių eilėraščių, kuriuos labai atidžiai išklausė ir šiltai priėmė ir suaugę, ir mokiniai.
     Į renginį buvo atvykusi Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokinė Justė Pleikytė, kuri atliko keletą kūrinių saksofonu.

foto1

foto3

foto4

Spausdinti
Facebook komentarai