Ten, kur Nemunas banguoja…

foto12012 m. balandžio mėn. 25 d.  Virginija Degutienė

     Balandžio 23-30 d. jau dvyliktąjį kartą Lietuvoje rengiama Nacionalinė bibliotekų savaitė, kuri  prasidėjo balandžio 23 d. 12 val. bendru renginiu visose Lietuvos bibliotekose. Tai jau tradicija tampantis renginys, kurio metu bibliotekos kviečia savo bendruomenės narius  iš naujo atrasti garsiausių Lietuvos rašytojų kūrinius, klausytis jų ar savitai interpretuoti.

     Į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialo renginį „Ten, kur Nemunas banguoja…“ , skirtą Maironio metams, rinkosi mažieji bibliotekos lankytojai ir Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokiniai. 

     Bibliotekininkė Birutė Lukavičienė pristatė renginio svečią – Šilutės rajono savivaldybės tarybos sekretorių Joną Jaunių. Svečias pasidalino prisiminimais iš savo mokyklinių laikų, prisipažino, kad iki šiol gerai mena Maironio eilėraštį „Trakų pilis“. Tarybos narys mokiniams palinkėjo, kad jų gyvenimą lydėtų knyga ir geri mokslo pasiekimai.
Virtualią parodą apie  Maironio gyvenimą ir kūrybą  vaizdžiai pristatė Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokytojos Rita Kriščiūnienė ir Renata Ivaščenkienė. Šios mokyklos mokiniai pateikė literatūrinę kompoziciją:   skaitė  eilėraščius  ir ištraukas iš Maironio  knygų ,,Jūratė ir Kastytis“, ,,Mano gimtinė“, ,,Pavasario balsai“, atliko dainas. Daugelis  renginio dalyvių pirmą kartą susipažino su šio poeto nuostabiu lyrikos pasauliu. Džiugu, kad Maironio  kūrybą skaitė, skaito ir, tikime,  skaitys ateinančios kartos.

foto2

foto3

Nuotraukos Renatos Ivaščenkienės

Spausdinti
Facebook komentarai