Akimirkos pėdsakai…

mf2012 m. balandžio 28 d., Virginija Degutienė

Balandžio 27 d., penktadienį, į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šilutės miesto filialą rinkosi  tie, kas neabejingi grožiui, menui.  Bibliotekoje vyko fotografijų parodos „Akimirkos pėdsakai…” pristatymas, dalyvaujant  autorei,  15-osios I. Simonaitytės premijos  laureatei, tautodailininkei Erikai Juknevičienei. Fotografijose užfiksuotą nuostabų gamtos grožį papildė  bardo Ado Nausėdos atliekamos jo paties kūrybos lyrinės dainos.

E.  Juknevičienė  gerai žinoma ne tik kaip floristikos darbų autorė, bet ir kaip fotografė, fiksuojanti gamtos grožį. Pasak autorės, fotografija susidomėjo tuomet, kai išauginus gausią šeimą (septynis vaikus)  atsirado daugiau laisvo laiko.  Menininkė gyvena kaime,  apsupta  gamtos grožio, kurio nepastebėti neįmanoma, todėl visada su savimi nešiojasi fotoaparatą, kad galėtų užfiksuoti „patį gražiausią” saulėlydį, saulėtekį ar kitus vaizdus. E. Juknevičienė stengiasi fotografuoti kuo mažiau žmogaus rankų paliestą gamtą.  Kaip pati sako, net ir krūmynai turi savitą grožį, reikia tik pastabumo. Autorės namuose saugomas didelis fotografijų archyvas, jį   būtų galima suskirstyti netgi ciklais. Yra nuotraukų, darytų ir kitose šalyse, bet pačios gražiausios – tėviškės gamtos fotografijos.
Menininkės dukra Beata Vaitelienė sakė, kad, kiek prisimena mamą, ji visada buvo pasinėrusi į kūrybą – piešė, rašė, fotografavo. Gal dėl to ir pati paveldėjo meninius gabumus,  kuriuos atskleidžia dirbdama Macikų pensionato keramikos būrelio „Molinukas” vadove, unikaliais molio  dirbiniais garsindama Šilutės kraštą.
Visus, kuriuos domina fotografija, kviečiame apsilankyti Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šilutės miesto filiale  ir pasidžiaugti užfiksuotomis akimirkomis. Paroda veiks iki gegužės 20 d.

mf1

mf2

Spausdinti
Facebook komentarai