Moksleiviai kompiuterines žinias atskleidė viktorinoje

varzytuves_dalyviai2012 gegužės 18 d., Žaneta Jokužytė

Ketvirtadienio popietę Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos moksleiviai, lydimi mokytojų Jurgitos Balčytienės, Nijolės Kungelienės ir Ričardo Čaikio, rinkosi į F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje surengtą viktoriną „Kompiuteriniams beraščiams – NE”.

Pasiskirstę į tris komandas, pasivadinusias „Čaikiukai”, „Žvirbliai” ir „Noliferiai”, jaunieji informacinių technologijų žinovai pradėjo įnirtingą kovą. Pradžioje jiems reikėjo atsakyti į dvidešimt teorinių klausimų. Daugiausiai kompiuterinių žinių pasirodė turinti „Noliferių” komanda, tik vienu tašku nuo jų atsiliko „Žvirblių” komanda, o trečioje vietoje liko „Čaikiukai”. Tačiau pastaroji komanda atsigriebė tuomet, kai prasidėjo praktinės užduotys. Ši komanda greičiausiai ir be klaidų atliko beveik visas užduotis. Tokiu būdu „Čaikiukų” komanda išsiveržė į priekį ir tapo viktorinos nugalėtoja.
Renginio pabaigoje beliko nuspręsti, kuri komanda verta antros, o kuri – trečios vietos, nes „Žvirblių” ir „Noliferių” komandos surinko po lygiai taškų. Tad šių komandų atstovams teko atlikti dar vieną praktinę užduotį. Jie turėjo internete surasti šių metų Šilutės miesto šventės programą ir ją išsaugoti kompiuterio darbalaukyje. Greičiausiai su minėta užduotimi susidorojo „Noliferių” komandos narys, padėjęs laimėti antrąją vietą. Na, o trečią vietą užėmė „Žvirblių” komanda.
Visiems viktorinos dalyviams buvo įteikti prizai, o Pamario mokyklos mokytojams – padėkos raštai už aktyvų dalyvavimą ir bendradarbiavimą rengiant viktoriną.

varzytuves_nugaletoju_komanda

varzytuves_praktines_uzduotys

varzytuves_praktines_uzduotys2

Spausdinti
Facebook komentarai