Literatūrinis ruduo Degučių filiale

img 09992012 m. spalio 15 d., Elena Dragūnienė

Spalio 11 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Degučių filiale įvyko tarptautinio literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…” išvažiuojamasis renginys – šilutiškio Audriaus Šikšniaus kūrybos pristatymas.

Drauge su juo atvyko Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vygantas Paldauskas bei „Nerijos” ansamblio solistas Egidijus Jovaiša. Audrius Šikšnius – respublikinio poezijos konkurso „Žydinti vyšnios šakelė” ir šiemet surengto literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…” konkurso laureatas, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos narys.
Poetas jau yra išleidęs penkias poezijos knygas. Autorius kalbėjo apie savo kūrybos pradžią, skaitė eiles ne tik iš paskutiniojo poezijos rinkinio „Atsivėrimai”, bet ir iš kitų poezijos rinkinių: ,, Kur keliai po rugius išsivaikšto”, ,,Du keršuliai karvelėliai” ir kt. Autorius taip pat skaitė dar naujų, niekur nespausdintų kūrinių. Poezijoje Audrius Šikšnius jautriai paliečia dabarties problemas, jo kūryba paprasta, suprantama, tikra ir nuoširdi.
Aktorius Vygantas Paldauskas skaitė ištraukas iš rašytojo novelės „Paklausk žalčio”. Autoriui kūrybinės sėkmės linkėjo bendruomenės atstovė Ramutė Šveikauskienė.

Spausdinti
Facebook komentarai