Vietos savivaldos dieną bibliotekoje surengtas protų turnyras

protu turnys 1772012 m. spalio 15 d., Žaneta Jokužytė

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje rajono savivaldybės bendruomenės atstovų komandoms surengtas teatralizuotas protų turnyras „Šaukinys – vietos savivalda”. Šešios komandos, pasipuošusios išskirtinėmis aprangomis, varžėsi tarpusavyje, ką žino apie Šilutės krašto istoriją, žmones, ar atpažįsta Šilutės miesto ir aplinkinių vietovių vaizdus bei muziką, susijusią su Pamario kraštu.

Su šūkiu „Sveikų nėra, yra tik nepatikrinti!” varžėsi medikų komanda „Špricas”, vadovaujama Lauros Burbeckaitės. Azartiškai kovėsi Savivaldybės administracijos komanda „Biurokratai” (kapitonas – Administracijos direktorius Raimundas Ambrozaitis), Šilutės pirmosios gimnazijos „Pelėdžiukai” (kapitonas – Tarybos narys, mokytojas ekspertas Algirdas Gečas), Vydūno gimnazijos komanda „Vydūniečiai” (kapitonė – istorijos mokytoja Lilija Zdanevičienė), žiniasklaidininkų komanda „Ketvirtasis skyrius” (kapitonas – „Šilutės ETA žinių” redaktorius Orestas Lidžius). Rajono politikai susibūrė į komandą „Be politikos”, kuriai vadovavo Savivaldybės tarybos narė Vincenta Bubilienė.
Renginio pradžioje į salę buvo pakviesti protų turnyro vertintojai, kurie akylai stebėjo komandas ir nusprendė, ko jos vertos. Pirmiausia buvo pristatyta vyriausioji iš vyriausiųjų teisėjų – Šilutės rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė, kuri buvo griežta ir nepaperkama. Vėliau į salę įžengė F. Bajoraičio viešosios bibliotekos „Informbiuro” vadė ir turnyro vėliavnešė Laima (Informacijos skyriaus vedėja L. Dumšienė), kurią, kaip juokavo turnyro komandorė Sandra (Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkė S. Jablonskienė), buvo galima papirkti vokeliais su raudonos spalvos kupiūromis. Turnyro vėliavnešė adjutantė Vita (Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja V. Gerulienė) stebėjo komandų estetiką, atributiką, jų mimikas ir nuotaiką. Jos simpatiją buvo galima laimėti nepriekaištingu elgesiu bei maloniais komplimentais.
Komandorė Sandra paskelbė, kad į protų turnyrą atvyko Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovai bei savaitraščio „Savivaldybių žinios” redakcijos kolektyvo nariai, kurie vėliau įsijungė į žaidimą, pavadinę savo komandą „Desantas”. Šios komandos, kuri buvo paženklinta firminėmis F. Bajoraičio viešosios bibliotekos skarelėmis, kapitonas, Šilutės kraštietis Arūnas Valinskas, vėliau juokaudamas prisipažino: „Būtume laimėję, jei internetas būtų greičiau veikęs”. Pasirodo, ši komanda naudojosi draudžiamomis technologijomis, o akylieji vertintojai to nepastebėjo.
Pasibaigus penkiems protų turnyro turams, kurių kiekvieną sudarė po dešimt klausimų, teisėjo mantija pasipuošusi vyriausioji turnyro teisėja, Šilutės rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė, į salę įnešė savo parašu ir antspaudu patvirtintą verdiktą, kurį paskelbti suteikė teisę turnyro komandorei. Už įspūdingą atributiką ir akivaizdų išskirtinumą buvo apdovanota baltais chalatais apsitaisiusi ir į žaidimą atsinešusi „pacientą” (manekeną) medikų komanda „Špricas”, kuriai buvo įteiktas stilingai papuoštas butelis. Nors ir buvo pastebėti akivaizdūs vertintojų papirkinėjimo veiksmai, tokie kaip siunčiamos netikros raudonos spalvos penkių šimtų litų kupiūros, ant atsakymų lapelių nupiešti bučiniai ir vertintojams užduodami klausimai, jų išskirtinumo niekas negalėjo nugalėti. Vertintojų simpatijas pelnė politikų komanda „Be politikos”, kuriai padovanotas moliūgas. Šmaikščiausios komandos titulu įvertinta žiniasklaidininkų komanda „Ketvirtasis skyrius”, mėčiusi daugiausiai replikų. Šiai komandai atiteko prizas – rūkyti liežuviai. Už nominaciją „Kada pilvas kaukia, tai ir mokslas netraukia” komandai „Vydūniečiai” įteiktas bulvių krepšys. „Biurokratų” komanda už nominaciją „Keli žingsniai iki pergalės” pelnė raudonskruosčių obuolių krepšį. Nugalėtojų titulą laimėjo Šilutės pirmosios gimnazijos „Pelėdžiukų” komanda, kuriai bilietus į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Demonai” įteikė rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė, o Arūnas Valinskas gimnazistams padovanojo specialųjį prizą – du kvietimus į TV žaidimą „Taip ir Ne”.
Pasibaigus protų turnyrui visi jo dalyviai skirstėsi ne tik nešini laimėtais prizais, bet ir su gera šventine nuotaika bei maloniais įspūdžiais, paįvairinusiais Vietos savivaldos dieną.

protu turnys 025 protu turnys 026

 

 

 

 

 

protu turnys 031 protu turnys 060

 

 

 

 

 

protu turnys 062 protu turnys 072

 

 

 

 

 

protu turnys 084 protu turnys 100

 

 

 

 

 

protu turnys 110 protu turnys 118

 

 

 

 

 

protu turnys 125 protu turnys 132

 

 

 

 

 

protu turnys 138 protu turnys 140

 

 

 

 

 

protu turnys 141 protu turnys 161

 

 

 

 

 

protu turnys 169 protu turnys 172

Spausdinti
Facebook komentarai