Spalvotieji kūrybos fontanai Valės Vaitkuvienės tapybos parodoje

vaitkuviene0052012 m. spalio 30 d. Rita Blauzdytė

 

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, ketvirtajame aukšte, eksponuojama spalvota dailininkės Valės Vaitkuvienės (Vilnius) tapybos paroda „Spalvotieji kūrybos fontanai”. Vitražistės, tapytojos Valės Vaitkuvienės tapyboje pagrindiniai bruožai – aktyvi spalva, laisvi, energingi, platūs potėpiai, išraiškinga, ekspresyvi linija. Dailininkės kūryboje vyrauja tradiciniai žanrai ir tematika – peizažai, portretai, natiurmortai, eksponuojami ir laisvi etiudai, abstrakcijos. Dėl didelės spalvinės įtampos, dėmių ir spalvų „grojimo” dailininkė savo darbus sieja su jos temperamentui artima N. Paganinio kapričo muzika. Dailininkė nuolat dalyvauja pleneruose, simpoziumuose Lietuvoje ir užsienyje.

Žvelgiant į Valės Vaitkuvienės kūrinius, juntama didžiulė menininkės energija, veržlumas, tikras kūrybos džiaugsmas. Savo kūrybą menininkė pristatė 11-oje personalinių parodų ir daugiau kaip pusšimtyje Lietuvos tapytojų grupinių parodų. Naujausia tapytojos paroda „Spalvotieji kūrybos fontanai” jau buvo pristatyta 2012 vasarį Gariūnų verslo parke.
Kaip teigia pati dailininkė, kiekvienas iš eksponuojamų darbų turi savo atsiradimo istoriją. Kiekvienas darbas yra unikalus, ryškus, turintis gilią prasmę. Dailininkė savo darbuose sukuria savitą, labai emocingą tapybinį lauką, kuris žavi akimirksnio pojūčio įtaiga, todėl jos drobės – gyvos, pulsuojančios jaunatviška energija, noru ieškoti, nenurimti, tačiau kartu yra tapybiškai „gurmaniškos”, „skanios”.
Parodos pristatyme dailininkė neslėpė džiaugsmo, galėdama pabuvoti Pamario krašte, kuriame jaučiama itin stipri lietuvininkų dvasia. Menininkė stebėjosi nepaprasta miesto architektūra, įsiamžino gražiausias jo vietas, džiaugėsi šio krašto žmonių nuoširdumu, paprastumu.
Dailininkės Valės Vaitkuvienės tapybos parodą galite aplankyti ir jūs. Ją Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos palėpėlėje planuojama eksponuoti iki š. m. lapkričio 12 dienos.

vaitkuviene008

Spausdinti
Facebook komentarai