Traksėdiškiai paminėjo garsiosios vaikų rašytojos gimtadienį

img 73902012 m. lapkričio 17 d., Klemensas Stulga

Lietuvoje sunku surasti žmogų, kuris nebūtų girdėjęs apie keistuolį storuliuką Karlsoną, gyvenantį senamiestyje ant stogo, ar išdykusią fantazuotoją, tačiau geros širdies mergaitę, vardu Pepė, išmanųjį seklį Kalį Bliumkvistą. Tai tik nedidelė dalis literatūrinių personažų, sukurtų garsiosios švedų rašytojos Astridos Lindgren.

Lapkričio 14 dieną viso pasaulio A. Lindgren kūrybos gerbėjai paminėjo rašytojos 105-ąsias gimimo metines. Ta proga Traksėdžių bibliotekininkė Vida Paldauskienė pakvietė mokyklos mokinius ir mokytojus į renginį, skirtą rašytojai atminti. Po keletos metų vėl atsikūręs bibliotekininkės visuomeniniais pagrindais vadovaujamas bibliotekos dramos būrelis iš anksto ruošė staigmeną: jaunieji artistai debiutantai po pamokų ilgais rudens vakarais repetavo inscenizaciją iš knygos „Pepė Ilgakojinė”– „Pepė mokykloje”. Premjera buvo labai sėkminga, inscenizacijoje vaidinusios Edvina Kaminskaitė (Pepė), Žana Gorbunova ir Daiva Arnašiūtė (mokiniai), Eglė Mickevičiūtė (pasakotoja), Gabija Ščerbauskaitė (mokytoja) sulaukė šiltų žiūrovų padėkų.
Po spektakliuko tarpusavyje susirungė ketvirtokai su penktokais: mokiniai atsakinėjo į klausimus apie A. Lindgren kūrybą, pagrindinius jos kūrinių veikėjus. Rungtį nedidele taškų persvara laimėjo penktokai.
Pasibaigus renginiui, jaunosios artistės buvo apdovanotos padėkos raštais, kuriuos pasirašė mokyklos direktorė ir bibliotekininkė. Gražius raštus gavo ir konkursantai – ketvirta ir penkta klasės. Buvo nuspręsta, kad atgimusio dramos būrelio spektakliuką verta parodyti visais mokyklos ir gyvenvietės bendruomenei.

img 7376

img 7397

img 7394

Spausdinti
Facebook komentarai