Šilutiškius bibliotekininkus atpažįsta ir Sankt Peterburge

sveiai 0132012 m. lapkričio 20 d., Dalia Vasiliauskytė

Lapkričio 16 d. į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką užsuko netikėti, bet savo vizitu maloniai nustebinę svečiai iš Sankt Peterburgo (Rusija): vietinio laikraščio „2020″ redaktorius, žurnalistų sąjungos narys Jurijus Ivanovičius Aleksėjevas bei jo žmona, to paties laikraščio žurnalistė, lietuvė, kilusi iš Tauragės rajono, Irena Jucikaitė. Apžiūrėję biblioteką svečiai sakė likę sužavėti juos priėmusių bibliotekininkų nuoširdumu, bendravimu, ypač patiko bibliotekos pastato patalpų išplanavimas, jauki atmosfera.

Ponas Jurijus bibliotekininkams užsiminė, kad įgyta naudinga informacija apie bibliotekinį darbą būtinai pasidalins su Sankt Peterburgo bibliotekų darbuotojais.
Žurnalistas visus džiugiai nustebino įteikęs bibliotekai įdomią dovaną – knygą rusų kalba „На земле Н. А. Рубакина”, kurią išleido Lomonosovo centrinė biblioteka Sankt Peterburge. Taip pat bibliotekai įteikė savo redaguojamo laikraščio „2020″ vieną egzempliorių.
Tai jau ne pirmas Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojų susitikimas su žmonėmis iš Sankt Peterburgo. Prieš keletą metų bibliotekininkai lankėsi Sankt Peterburgo V. V. Majakovskio centrinėje bibliotekoje, su kuria yra palaikomi glaudūs ryšiai iki šiol.

svecio dovanotas laikrastis

svecio dovanota knyga

Spausdinti
Facebook komentarai