Kalėdų spalvos

img 74872012 m. gruodžio 14 d., Klemensas Stulga

Jaunai mūsų rajono menininkei Monikai Juodvalkei jau seniai artima tapo Traksėdžių bendruomenė. Per keletą metų įvyko ne vienas bendruomenės narių, mokyklos mokinių susitikimas su kūrėja.
Kiekvieną kartą, atvykusi į Traksėdžius, Monika pateikia įvairiausių kūrybinių sumanymų, staigmenų. Įdomu tai, kad menininkė neapsiriboja pasakojimu apie kūrybą, savo darbų pristatymu – visi susitikimų dalyviai jau seniai žino, kad netrukus jie patys taps kūrėjais.

Artėjant didžiausiai metų šventei – šv. Kalėdoms – Monika vėl apsilankė Traksėdžių bibliotekoje. Čia vyko meninės kūrybos ugdymo renginys – kūrybinės dirbtuvės šv. Kalėdų tema „Šokančios Kalėdų spalvos”. Kadangi kūrybinių dirbtuvių dalyvės – įvairių klasių mokinės – apie būsimąjį renginį iš anksto buvo sužinojusios iš bibliotekininkės Vidos Paldauskienės, todėl po trumpo būsimosios veiklos pristatymo merginos jau galėjo kibti į darbą.
Renginio tikslas buvo išmokti iš atsineštų įvairių daiktų – skardinių dėžučių, įvairiaspalvių siūlų, blizgučių, sagučių, eglės šakelių – sukomponuoti gražias kalėdines puokšteles.
Keletą valandų jaunosios kūrėjos, nuolat paklausdamos Monikos patarimų, vyniojo siūlus, klijavo, siuvo. Taip atsirado daug viena už kitą gražesnių spalvingų miniatiūrinių kalėdinių eglučių, kurios ne tik teikia džiaugsmą kūrėjoms, bet ir iki pat švenčių pabaigos džiugins bibliotekos lankytojus.

img 7483

img 7488

img 7502

img 7510

Spausdinti
Facebook komentarai