Vilkyčių bibliotekos lankytojus džiugina Stasės Jokimčienės siuvinėtų darbų paroda

dscf65632013 m. vasario 14 d., Palmyra Jančauskienė

Vasario 12 dieną Vilkyčių gyvenvietę užplūdo ryškiomis spalvomis išsidažę Užgavėnių persirengėliai: čigonai, velniai, giltinė, ragana ir žydukai. Traukdami skambią dainą, jie apsilankė Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale kaip tik tuo metu, kai turėjo vykti Stasės Jokimčienės siuvinėtų darbų parodos pristatymas „ Gyvenimo spalvos kūrybos raštuose”.

Rankdarbių autorė nepasimetė ir prisijungė prie linksmintojų dainų, nes pati dainuoja Klaipėdos „ Alkierio” ansamblyje. Lankytojams skambi įžanga patiko, o vėliau bibliotekininkė papasakojo apie Stasės Jokimčienės kūrybos kelią. Tai jau antroji šios autorės paroda. Prieš keletą metų buvo paruošta nertų staltiesių ir servetėlių paroda. O antrojoje demonstruojami paveikslai, siuvinėti kryželiu.

Gražiųjų darbų savininkė yra parengusi daugiau negu dvidešimt paveikslų. Trylika jų eksponuojama bibliotekoje. Jų spalvingas ir nepakartojamas grožis – kruopštaus darbo rezultatas. Darbais besigrožintys lankytojai klausinėjo, iš kur kruopščioji menininkė gauna pavyzdžių, priemonių : audinio ( kanvos), įvairių spalvų siūlų. Stasė Jokimčienė šypsodamasi atsakė, kad visko galima lengvai gauti specializuotose parduotuvėse. O kai tokiais darbais domiesi ir ieškai, susikuria bendraminčių ratas. Ateityje ji planuoja sukurti darbų naudodama įvairiaspalves sagas.

 

Spausdinti
Facebook komentarai