Grabupiškiai pavasario lygiadienį pasitiko su gėlėmis

grabupiai12013 m. kovo 21 d., Sonata Mockienė

Kovo 20-ąją, minint Pasaulinę žemės dieną, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko literatūros vidudienis moksleiviams „Žaliasis pasaulis”. Renginys prasidėjo klausant garso įrašo „Kaip Žemė dainuoja”. Bibliotekininkė S. Mockienė vaikus paragino konkrečiais darbais prisidėti prie mūsų Žemės saugojimo. Ši diena turėtų mums visiems priminti, kad Žemei reikia mūsų pagalbos ir jai padėti galime visi kartu. Kalbėjome apie švaraus vandens svarbą, apie augalus, gyvūnus, kuriais turime rūpintis, apie aplinkos taršą, apie orą, kenksmingas medžiagas.

Visi renginio dalyviai nusprendė dalyvauti kovo 23 d. vyksiančioje akcijoje, kai visame pasaulyje bus minima Žemės valanda. Viso pasaulio žmonės 20.30 val. vietos laiku bus kviečiami išjungti šviesą, kad Žemė galėtų atsikvėpti.
Antroje renginio dalyje dalyvavo Grabupių kaimo gyventoja Julija Šličienė, kurios paroda „Pasitikime pavasarį su gėlėmis” veikia bibliotekoje. Parodos autorė maloniai sutiko pasidalinti savo patirtimi ir išmokyti moksleivius pasigaminti labai gražias „niekada nevystančias” popierines gėles. Ir vaikai, ir mokytojos kantriai klausėsi praktiškų patarimų. Visi susikaupę kruopščiai ir atsakingai kūrė gėles, o renginio pabaigoje džiaugėsi pasitikę pavasario lygiadienį su spalvingomis gėlėmis.

grabupiai2

 

Spausdinti
Facebook komentarai