Biblioteka – atvira visiems

10-okai kintu filiale2013 m. kovo 22 d., Sigita Kasparavičienė

 

Biblioteka jau senokai suvokiama ne tik kaip knygų saugykla, aptarnaujanti skaitytojus ir skolinanti jiems leidinius, bet ir suteikianti skaitytojams bei lankytojams platų spektrą įvairių paslaugų. Tačiau ne visuomet žinome, kokios paslaugos teikiamos bibliotekoje.
Su bibliotekos darbu iš arčiau panoro susipažinti Kintų vidurinės mokyklos dešimtos klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Sigita Žilinskiene. Jie tuo pačiu ruošėsi pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo lietuvių kalbos viešojo kalbėjimo dalies temoms.

Mokiniams iškeltas klausimas: kokią biblioteką laikytumėte kultūros židiniu?
Atsakyti į šį klausimą padėjo F. Bajoraičio viešosios bibliotekos ir Kintų filialo bibliotekininkai. Kovo 12 d. Kintų bibliotekoje mokiniai susipažino su pagrindinėmis bibliotekos funkcijomis: skaitytojų aptarnavimu, renginių organizavimu, veiklos dokumentų rengimu, mokymų suaugusiesiems organizavimu. Taip pat šią dieną su mokiniais paminėta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena – pristatyta Kintų vidurinės mokyklos esamų ir buvusių mokinių piešinių paroda „Mano kraštas” (mok. V. Zymonienė), peržiūrėtas iliustruotas istorinis pasakojimas „Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas – 1990 kovo 11 d”.
Kovo 15 d. Kintų vidurinės mokyklos dešimtokams, devintokams ir aštuntokams surengta ekskursija į F. Bajoraičio viešąją biblioteką „Turas per knygų ir informacijos pasaulį”. Apie modernią ir kultūros židiniu tapusią biblioteką pasakojo Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkė Sandra Jablonskienė ir Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja Vita Gerulienė. Mokiniai supažindinti su visais bibliotekos skyriais, vykdoma jų veikla, paslaugomis, mokytasi naudotis Lietuvos integralios bibliotekų informacijos sistema (LIBIS).
Kintiškiams moksleiviams pristatyta leidybinė veikla ir naujausias leidinys – meninis albumas „Biblioteka – kultūros paveldo buveinė”, skirtas poeto Fridricho Bajoraičio 130-osioms gimimo metinėms. Išsamiai pasakota apie projektinę veiklą, netradicinių renginių organizavimą bei vedimą, bendravimą su įvairaus amžiaus bibliotekos lankytojais, bibliotekos atstovavimą, veiklos viešinimą. Po ekskursijos mokiniai neslėpė džiugesio, kad turėjo galimybę susipažinti su viešąja biblioteka bei gavo naujos vertingos informacijos.

mokiniai domisi senosiomis bibliotekos knygomis

mokiniai periodikos skaitykloje

mokymai naudotis savitarnos aparatu 

 

Spausdinti
Facebook komentarai