„Vaikų Velykėlės“ po Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos pastoge

img 34162013 m. balandžio 4 d., Vita Gerulienė

„Naisių vasaros” projektas tradiciškai pakvietė visus Lietuvos vaikučius, tėvelius, senelius įsijungti į konkursą ir kartu atšvęsti „Vaikų Velykėles”. Mielai į šį konkursą įsijungėme ir mes – Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka. Į šventę sugužėjo Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos skyriaus Šilutės pradinės mokyklos ketvirtos klasės mokiniai su mokytojomis Dalia Savickiene ir Violeta Lukočiene bei vaikų lopšelių-darželių „Žibutė” (pedagogės Lidija Balsienė ir Lina Vaičionienė) ir „Raudonkepuraitė” (auklėtojos Žibutė Šaulienė ir Laimutė Toleikienė) auklėtiniai.

Vaikučiai nupieštus margučius sukabino ant virvelių, o jų tolimesnė kelionė bus pas šventės organizatorius – „Naisių vasaros” šeimininkus, kur bus renkami ir skelbiami patys aktyviausi dalyviai, įspūdingiausi piešiniai, kt. Šis konkursas puoselėja lietuviškas tradicijas, šviečia jaunąją kartą, bendrumo dvasia sujungia tris kartas.
Suplanuotą šventę lauke dėl pavasario išdaigų teko perkelti į bibliotekos Konferencijų salę ir šiek tiek pakeisti scenarijų. Bibliotekos svečiai turėjo galimybę pamatyti puikų vaikų lopšelio-darželio „Žibutė” auklėtinių teatralizuotą pasirodymą-knygos pristatymą „Išsilavinęs vilkas”. Spektaklį paruošė priešmokyklinio ugdymo pedagogė Lidija Balsienė ir jos mažieji auklėtiniai. Jai talkino muzikos vadovė Lina Vaičionienė.
Šiuo pasirodymu ypač džiaugėsi konkurse „Vaikų Velykėlės” dalyvavusi žinoma vaikų rašytoja Zenė Sadauskaitė (Kaunas). Pasak jos, keliaudama po Lietuvą pas vaikučius, niekur nematė taip profesionaliai pristatytos vaikų pasakos. Aišku, mums smagu, kad mažieji šilutiškiai, padedami savo pedagogų, taip šauniai juos išugdo ir skleidžia gerąją žinią apie save už rajono ribų.
Rašytoja Z. Sadauskaitė prisipažino, kad Šilutėje lankosi pirmą kartą. Sutikimo metu pristatė keletą eilėraščių apie šv. Velykas, linksmai bendravo su vaikais, pristatė savo kūrybą. Vaikai sužinojo, kad rašytoja daugiausia kuria vaikams, o pagal jos parašytas eiles vaikai (ir ne tik vaikai) dainuoja dainas, viešnia yra 400 vaikiškų dainų autorė. Mažiesiems skaitytojams išleido 28 knygas. Linksmoji rašytoja yra ir labai išradinga – 5 literatūrinių ir leidybinių rekordų Lietuvoje sumanytoja bei autorė, yra gavusi agentūros „Factum” diplomą už eilėraščių knygelę „Tūkstančio šviesoforų šalyje”, kurią iliustravo daugiausia knygos iliustruotojų – 180. Dar vienas diplomas Z. Sadauskaitei suteiktas už ilgiausią Lietuvoje rankraštį – popierinio ritinio ilgis 114 m. ir storiausią – 1 m. ir 3 cm. – knygą. Į Lietuvos rekordų knygą ji pateko dėl išleistos trioletų knygos „Tik žiedynais bitės skrydis”, kuriame daugiausia iki šiol publikuotų trioletų – 101 eiliuotas posmas. Dar neužfiksuotas rekordas – 501 meilės eilėraštis, parašytas ant lelijos lapelių. 2007 m. už kūrybinius nuopelnus Kaunui Z. Sadauskaitė apdovanota III laipsnio Santakos garbės ženklu.
Bibliotekininkė Liuda Nausėdienė dalyviams pravedė margučių ridenimo čempionatą „Kas taiklesnis ir greitesnis”. Čempionate dalyvavo dvi komandos: darželinukų ir pradinukų. Margučių ridenimo sportinį šou laimėjo ir daugiausiai margučių išsinešė mažiausieji šventės dalyviai – darželinukai.
Renginio pabaigoje visiems „Vaikų Velykėlių” šventėje dalyvavusiems buvo padovanotos kompaktinės plokštelės „Trys eiliuotos pasakos” (skaito Vytautas V. Landsbergis, muzikuoja Egidijus Dulkė) ir „Kaip gera, kai man gera”, dainos vaikams ir juos mylintiems tėveliams (dainuoja Vytautas V. Landsbergis, muzikuoja Raimondas Raspoliauskas). Tiems vaikučiams, kurie dalyvavo piešinio konkurse ir negalėjo atvykti į šventę, kompaktinės plokštelės bus įteiktos po renginio.
Dėkojame pagrindiniam šventės „Vaikų Velykėlės” mecenatui ir globėjui Ramūnui Karbauskiui, kurio dėka visi dalyviai pasijuto svarbūs ir reikalingi. Juk į vaiką įdėję bendravimo, žaidimo, kantrybės ir globos, galime tikėti, kad iš jo išauginsime „didelį” žmogų.

{gallery}documents/fotogalerija/2013-04-04{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai