Susitikimas su rašytoju V. Račicku

susitikimas pasys12013 m. spalio 22 d., Pašyšių pagrindinės mokyklos mokinė Goda Vladičkaitė

Spalio 18 d., penktadienį, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale vyko susitikimas su vaikų ir paauglių mylimu rašytoju Vytautu Račicku. Bibliotekininkė Danutė Adomavičienė rašytoją pristatė poetės A. Karosaitės žodžiais:
Jo knygos gimsta iš širdies,
Tad prie Račicko pavardės
Visi priprato jau seniai,
Na, o labiausiai- mokiniai…

Susitikti su juo norėjau nuo tos minutės, kai perskaičiau pirmąją jo knygą. Rašytojas man pasirodė labai nuoširdus žmogus. Jis domėjosi mumis, mūsų nuomone apie skaitymą, pomėgius, mokyklą. Atsakymų buvo įvairių, nes susitikime dalyvavo apie 40 Pašyšių pagrindinės mokyklos mokinių ir mokytojų. Svečias noriai atsakinėjo į mūsų klausimus. Daugeliui buvo įdomu, koks jis buvo vaikystėje, kokias knygas skaitė, koks personažas mieliausias jo širdžiai, kiek knygų yra parašęs. Vėliau skaitė ištraukas iš savo knygų. Taip mes sužinojome, jog dar daug jo kūrybos knygų liko neperskaitytų. Susitikime buvo galima nusipirkti autoriaus knygų, jis mielai dalijo mums savo autografą, ragino skaityti knygas, nes tik jos padeda žmogui augti.
,,Nebaigtas dienoraštis” yra viena iš tų knygų, kurią perskaičius dar norisi valandėlę pagalvoti. Knyga labai aktuali šiuolaikiniam jaunimui, tarp kurio yra padidėjęs savižudybių kiekis. Perskaičius šią knygą supratau, kad ir stipriausieji palūžta, kad prieš save ranką pakelia ne tie, kurie daug šneka, bet tie, kurie tyli.
Viena iš priežasčių, dėl kurių gerbiu V. Račicką – jis sugebėjo parašyti knygą, kurią įdomu skaityti, kurią perskaitęs susimąstai ir pasimokai. Patariu šią knygą perskaityti visiems, nes labai svarbu išmokti paguosti ir išklausyti kitus.
V. Račicko knygas skaitau ir aš, ir mano draugai. Su jo knygomis aš užaugau, tikiuosi, kad užaugs ir mano vaikai.

susitikimas pasys2

 

Spausdinti
Facebook komentarai