Bibliotekininkai mokosi patys ir moko kitus

bibliotekininkai su pazymejimais2013 m. spalio 30 d.

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje spalio 25 d. baigėsi mokymų ciklas viešosios bibliotekos ir filialų darbuotojams pagal Kultūros ministerijos Bibliotekų plėtros programos finansuotą projektą „Elektroninių paslaugų vadybininkai – kompetentingi bibliotekininkai”. Mokymus vedė valstybės tarnautojų kvalifikacijos kėlimo įstaigos MB „Navigatorius” direktorius-dėstytojas Artūras Baltrukaitis.

Mokymų metu naujų kompetencijų įgijo: Inkaklių, Vilkyčių, Saugų, Katyčių, Degučių, Šylių, Pašyšių, Balčių, Bikavėnų, Traksėdžių, Laučių, Juknaičių ir Usėnų filialų bei VB darbuotojai. Bibliotekininkai tobulino žinias naudodamiesi „MS Office 2010″ biuro programa, susipažino programa – „Google Drive”, dirbo su vektorine ir taškine grafikos programomis „Inkscape” ir „Gimp”. Pasisėmę naujų žinių ir pasiruošę dirbti minėtomis programomis bibliotekininkai lapkričio-gruodžio mėnesiais Šilutės viešojoje bibliotekoje bei jos filialuose ves nemokamus skaitmeninio raštingumo kursus gyventojams.
Įgyvendinant minėtą projektą spalio 28 d. Šilutės M. Jankaus septintokams (mokyt. Daiva Losienė) buvo surengta pamoka – „Animacijos kūrimas su mokomąja programavimo aplinka „Scratch”, kurią vedė informacinių technologijų specialistas Ričardas Čaikys. „Scratch” – tai nauja programavimo kalba ir aplinka, kurioje lengvai kuriamos interaktyvios istorijos, žaidimai ir animacija, savo kūriniais dalinamasi su kitais – įkėlus juos į interneto tinklalapį.

moksleiviai dirba programa scratch1

moksleiviai dirba programa scratch2 

moksleiviai dirba programa scratch3

Spausdinti
Facebook komentarai