Viduržiemy bibliotekoje vaikai sušilo prie arbatos puodelio

paroda2014 m. sausio 21 d., Liuda Nausėdienė

Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje viešėjo Šilutės Žibų pradinės mokyklos 4 a klasės mokiniai (mokytoja Nijolė Mulskienė). Jiems pristatyta edukacinė programa „Arbata iš metų į metus”, kalbėta apie lietuviškų žolelių arbatos gėrimo tradicijas. Užsiėmimo metu buvo rodomos skaidrės, pasakojama, kaip senovėje lietuviai rinkdavo, džiovindavo arbatžoles ir vartodavo iš jų išvirtą arbatą, prisimintos lietuvininkų arbatos gėrimo tradicijos.

Renginio dalyviai išgirdo, kaip žolininkai arbatžoles renka šiais laikais, kaip pramoniniu būdu ruošiami dideli kiekiai arbatžolių. Mokiniai sužinojo apie arbatų gydomąsias savybes, patys ruošė ir vaišinosi žolelių arbata su uogiene. Ypatingas arbatžolių aromatas apgaubė ir sušildė visus, susirinkusius į biblioteką žvarbią viduržiemio dieną, nuteikė jaukiam ir maloniam pokalbiui. Ši pamoka mokiniams suteikė daug teigiamų emocijų ir naudingos informacijos. Atsidėkodami svečiai edukacinio užsiėmimo vedėjai, šių eilučių autorei, įteikė pačių surinktų žolelių.
Vaikams, sušilusiems prie arbatos puodelio, taip pat buvo pristatyta Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro mokinių erdvinės tapybos ir dekoratyvinės skulptūros darbų paroda „Kūrybiniai ieškojimai” (vadovas Aurimas Liekis). Paroda veikia Vaikų aptarnavimo skyriuje (Tilžės g. 10, 3 aukštas).
Taip F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje toliau tęsiamas projektas „Mokykla + Biblioteka = Žinios XXL”. Projekto metu parengtas išsamus pristatymas apie įvairių šalių arbatos gėrimo tradicijas (istoriją, kilmę, paplitimą, fermentaciją ir ruošimą, klasifikaciją, vartojimą, serviravimą, kt.), pasiūti įvairių šalių tautiniai drabužiai, įsigyti indai ir arbata šiems užsiėmimams vesti.

arbata

Spausdinti
Facebook komentarai