Kovo 11-osios minėjimas Grabupiuose

p10106802014 m. kovo 12 d., Šarūnė Gerulytė

Kovo 11-ajai, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialas kartu su Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriumi ruošėsi iš anksto. Kartu su dviem ketvirtokais (Emilija Jankauskaitė, Gytis Jankauskas) bei trečioku (Matas Rupainis), vadovaujami mokytojos Drąsutės Vaitkevičienės, nusprendėme šią svarbią dieną paminėti kiek netradiciškai.

Įgyvendinant sumanymą buvo kuriama bei filmuojama informacinė laida apie Kovo 11-ąją. Siužete paminėti Lietuvai svarbūs faktai, pasakota, kaip buvo siekiama Valstybės nepriklausomybės, kaip Sovietų Sąjunga neleido išardyti savosios imperijos, kokia jauna dar mūsų valstybė, kurioje reikės dar daug ką padaryti, daug ką nuveikti šalies kelyje ir klestėjimą.

Informacinės laidos peržiūra mokyklos salėje vyko kovo 10 d. Po to vaikai giedojo Lietuvos valstybės himną. Vėliau vaikai kartu su savo muzikos bei šokio mokytoja Danguole Čieliauskiene rodė programą, skirtą Lietuvos valstybės nepriklausomybės atgavimo dienai. Jauniausieji neatsiliko nuo vyresnėlių, išmoko eilėraščių apie Lietuvą ir dovanojo juos savo tėvynei.

 

{gallery}documents/fotogalerija/2014_03_12_grabupiai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai