Septintosios Audriaus Šikšniaus knygos „Motinų valanda” sutiktuvės

img 0460pppp2014 m. kovo 12 d., Ingrida Zakaraitė

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos nario, Fridricho Bajoraičio literatūrinės premijos laureato Audriaus Šikšniaus jau septintosios knygos „Motinų valanda” sutiktuvės. Šios knygos, kaip ir visų kitų jau skaitytojus pasiekusių šio autoriaus knygų leidybą rėmė nuolatinis jo kūrybos mecenatas Arvydas Jakas.

Knygoje publikuojama ne tik poezija, bet ir tikra istorija paremta novelė „Gegužiukas”, kurioje pasakojama apie Kūčių dieną likimo valiai paliktą vokiečių mergaitę ir tolimesnį jos likimą. Novelės ištrauką skaitė Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vygantas Paldauskas. Gyvai ir įtraukiančiai papasakota istorija renginio dalyvius nukėlė į XX a. vidurio Šilutę ir sužadino norą kiekvienam klausytojui asmeniškai perskaityti novelę ir sužinoti, koks mergaitės tolimesnis likimas.
Renginį vedė bei autoriaus poeziją skaitė knygos redaktorė Birutė Morkevičienė. Ištraukas iš naujausios A. Šikšniaus knygos taip pat skaitė Šilutės pirmosios gimnazijos gimnazistai Gytis Tamulevičius ir Mantas Mockus, kuriems pasirengti skaitymams padėjo mokytoja Jolita Ežerinskė. Pats knygos autorius pasidalino naujausiomis savo sukurtos poezijos eilėmis, nugulsiančiomis dar vienoje laukiamoje knygoje.
Renginio nuotaiką kūrė rami ir užburianti smuiko muzika, atliekama Šilutės rajono meno mokyklos mokytojo Rimanto Stankevičiaus. Pavasario sutikimas su nauja kraštiečio knyga privertė apsidairyti aplink, pamatyti ne tik atbundančią gamtą, bet ir mylimus žmones šalia savęs, o, svarbiausia, branginti juos ir patį gyvenimą.

img 0448

Spausdinti
Facebook komentarai