Dieną pradedame su knyga

0072014 m. kovo 13 d., Virginija Degutienė

Knygos padeda vaikams užaugti, susiformuoti, tapti savimi. O santykius su knyga užmezgę ankstyvoje vaikystėje, žmonės išsiugdo pomėgį skaityti, taip pagerindami viso savo gyvenimo kokybę. Skaitymas lavina vaizduotę, kūrybingumą, gebėjimą įsijausti į kito asmens emocijas, suprasti jo pasaulėjautą. Skaityti mėgstantiems žmonėms sekasi geriau vartoti kalbą , formuluoti ir išsakyti savo mintis bei išreikšti jausmus.

 

Kovo 5 ir 12 d. linksmai klegėdami „Žibutės” lopšelio-darželio vaikai su auklėtojomis Birute Paliakiene ir Svajone Maciukevičiene sugužėjo į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialą. Tai buvo pirma jų kelionė į šalia esančią biblioteką. Bibliotekos darbuotojos supažindino vaikus su knygų fondais, papasakojo kaip išsirinkti norimą knygelę, kokios knygelės tinkamos jų amžiaus grupei. Vaikus nustebino gražių, spalvingų, įdomių ir dar nematytų naujų knygų vaikams paroda. Ypatingo dėmesio sulaukė žaidybinės knygelės, kurias galima ne tik skaityti, bet ir su jomis žaisti, klausytis muzikos, išgirsti naminių gyvūnų garsus. Auklėtoja Birutė Paliakienė ir bibliotekininkė Birutė Lukavičienė perskaitė keletą pasakų vaikams.

Bibliotekininkė Virginija įteikė balionų ir simbolinių dovanėlių kovo mėnesį gimusiems vaikams, apie kurių gimtadienius pašnibždėjo bibliotekoje gyvenanti paslaptingoji pasakų fėja. Bibliotekos darbuotojos pakvietė vaikus kartu su tėveliais apsilankyti bibliotekoje ir tapti jos skaitytojais. Tikimės jog šis pirmasis „Žibutės” lopšelio-darželio vaikų apsilankymas bibliotekoje peraugs į gražų, turiningą bendradarbiavimą.

{gallery}documents/fotogalerija/2014_03_13_Miesto_filialas{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai