Dovanos iš nepaprastojo Nyderlandų ambasadoriaus

dscf53172014 m. kovo 14 d., Vaida Nausėdaitė

Vasario mėnesį Kintų vidurinės mokyklos daugiafunkciame skyriuje vyko susitikimas su nepaprastuoju Nyderlandų karalystės ambasadoriumi Kornel Willem Spaans. Susitikime dalyvavo laikinai mokyklos direktorės pareigas einanti Rima Krušienė, Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo vyr. bibliotekininkė Vaida Nausėdaitė, 1–4 klasių moksleiviai kartu su mokytojomis bei 10 klasės mokinė Augustė Ežerskytė.

Bendrauti su ambasadoriumi padėjo anglų kalbos mokytoja Regina Gumuliauskienė. Visi susirinkusieji su nekantrumu laukė šio susitikimo. Vaikai svečią pasveikino trumpa programėle.
Po pramoginės dalies žodį tarė ambasadorius. Jis kreipėsi į vaikus lietuviškai, pasveikino juos dalyvavus konkurse, pasidžiaugė jų programa ir galimybe susipažinti su aplinka, kurioje jie mokosi. Apie save jis kalbėjo angliškai, pasakojo, kodėl ir iš kur atvyko.
Ambasadorius atvežė dovanų – šių metų kalendorių, kuriame yra ir Kintų vidurinės mokyklos ketvirtokės Gabrielės Pielikytės piešinys. Vieną kalendorių įteikė Gabrielei, o likusius dovanojo ketvirtokų klasei, Kintų bibliotekai. Mokyklai kartu su kalendoriumi dar padovanotas ir suvenyras iš olandiško porceliano.
Kovo 10-osios rytą Kintų vidurinę mokyklą pasiekė siuntinys iš Nyderlandų karalystės ambasados Lietuvoje. Dėžėje buvo supakuotos trys knygos – nepaprastojo Nyderlandų karalystės ambasadoriaus Kornel Willem Spaans dovanos. Tad Kintų bibliotekos lentynos jaunųjų skaitytojų džiaugsmui papildytos Paul van Loon’o knyga „Siaubų autobusas 4″ bei Annie M. G. Schmidt knygomis „Minusė” ir „Otutė”.
Draugystė tarp Kintų vidurinės mokyklos ir Nyderlandų ambasados Lietuvoje prasidėjo dar nuo praėjusių metų, kai ketvirtos klasės moksleiviai, vadovaujami mokytojos Irenos Šerkienės, dalyvavo Nyderlandų karalystės paskelbtame piešinių konkurse „Nyderlandai. Mano svajonių karalystė”. Taigi pirmieji dovanotomis bibliotekai knygomis galėjo pasidžiaugti būtent ketvirtokai kartu su mokytoja.

dscf5217

 

Dovanos iš nepaprastojo Nyderlandų ambasadoriaus
Spausdinti
Facebook komentarai