BIBLIOTEKA KVIEČIA DALYVAUTI NAUJAME PROJEKTE „BIBLIOTEKOS JAUNIMUI”

jaunimuiŠilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka įsitraukė į VšĮ „Užsienio kalbų mokymo centro” ir kitų partnerių ES fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis finansuojamo projekto „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtra per savanoriškos veikos stiprinimą bibliotekose: BIBLIOTEKOS JAUNIMUI” vykdymą. Tai inovatyvus ir naudingas projektas Lietuvos jaunimui, kuriuo siekiama populiarinti savanorišką veiklą, suteikti savanoriams patirties ir žinių, reikalingų įsidarbinant Lietuvoje ir užsienyje, plėtoti kultūrinį ir pilietiškumo ugdymą.
Kviečiame balandžio 1, 2, 3, 4, 7 d. visus 18–29 m. jaunuolius, turinčius pagrindinį, vidurinį, pirminį profesinį, aukštesnįjį ar aukštąjį išsilavinimą, arba besimokančius ištęstinėse, vakarinėse studijose bei šiuo metu nedirbančius ir nesimokančius formaliose studijose į nemokamus profesinio orientavimo mokymus Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, adresu Tilžės g. 10. Mokymų pradžia – 09:00 val.

Mokymų dalyviai bus nemokamai maitinami pietumis, vaišinami kava bei arbata. Išklausę ne mažiau 60 proc. valandų, gaus mokymų baigimo pažymėjimą. Mokymus ves lektorė Jūratė Boguckaitė, turinti ilgametę personalo atrankos ir konsultavimo patirtį.
Mokymai skirti lavinti darbo rinkoje reikalingus įgūdžius: darbą komandoje, streso valdymo, komunikacijos ir savęs pristatymo, veiksmingo gyvenimo aprašymo (CV) ir kt. Siekiama, kad mokymuose būtų kuo mažiau teorijos ir daugiau praktinių užduočių, video medžiagos, žaidimų ir kt. Pirmąją mokymų dieną bus mokoma pažinti save, išsiaiškinsite savo asmenybės tipą, stipriąsias asmenybės puses ir kaip jų pagalba galima įtakoti kitus. Antros dienos mokymuose išmoksite atpažinti stresą ir kaip su juo kovoti, taip pat sužinosite, kaip planuoti savo laiką, finansus, konstruktyviai spręsti konfliktus. Trečią dieną išmoksite dirbti komandoje, sudarysite savo asmeninį karjeros planą, įvardysite savo norus, įsivertinsite savo galimybes, taip pat galėsite patobulinti savo CV. Paskutiniąsias dvi dienas bendrausite su mentore Ingrida Zakaraite, kuri supažindins su pasirinkta praktikos sritimi, profesiniu pasirengimu.
Po mokymų seks 200 val. savanoriško darbo praktika bibliotekoje, kurią baigus bus įteikti pažymėjimai. Šis pažymėjimas taps vertingu priedu prie Jūsų CV. Savanoriškos praktikos atlikimas Lietuvoje prilyginamas darbo praktikai ir yra rimtas argumentas Jūsų būsimajam darbdaviui.
Jei šiuo metu nedirbate, o galbūt turite nedirbančių draugų, giminaičių, pažįstamų, kviečiame Jus išklausyti šiuos mokymus. Priimkite iššūkį atrasti save, susirasti naujų draugų ar tiesiog gerai praleisti laiką. Kviečiame visus, norinčius savanoriauti bei organizacijas, galinčias prisidėti prie projekto įgyvendinimo, susisiekti šiais kontaktais: (8441) 78 216, arba el. paštu – ingridaz@silutevb.lt. Informaciją apie mokymus rasite čia

Spausdinti
Facebook komentarai