„Cukrinius avinėlius” skaitome drauge

garsiniai skaitymai 0052014 m. kovo 28 d., Virginija Degutienė

Saulėtą kovo 27 dieną Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokytoja Rita Kriščiūnienė ir jos mokinukai skubėjo į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos miesto filialą, kur vyko renginys, skirtas rašytojo Petro Cvirkos 105-osioms gimimo metinėms paminėti.

Renginio dalyviai peržiūrėjo režisieriaus R. Verbos dokumentinį filmą „Petras Cvirka”. Šiame filme pasakojama apie rašytojo nelengvą vaikystę, mokslo metus, kūrybinį kelią. Netikėtų spalvų jo portretui pateikė bendraamžių prisiminimai. P. Cvirka yra labai ryškus ir savitas prozininkas. Rašytojas, labai aukštai iškeldamas estetinius literatūros kriterijus, su apsakymų rinkiniais „Rainiukai” ir „Cukriniai avinėliai” atėjo į lietuvių vaikų literatūrą. Autoriaus kūryboje itin ryški vaiko ir vaikystės tema. Vaikams P. Cvirka rašė visą kūrybinio kelio laiką. Dažnai rašytojo vaikiškos tematikos novelėse vaizduojami šilti, gražūs vaiko ir suaugusių artimųjų, šeimos narių, santykiai.
Moksleiviai garsiai skaitė pasirinktą P. Cvirkos knygą „Cukriniai avinėliai”. Kiekvienas moksleivis turėjo galimybę savaip perskaityti trumpą ištraukėlę iš šio kūrinio. Raiškiausiai skaičiusiems moksleiviams ir teisingai atsakiusiems į užduotus klausimus iš rašytojo gyvenimo, bibliotekininkės įteikė leidyklos „Alma littera” knygų skaitytojo medalius.

garsiniai skaitymai 019

garsiniai skaitymai 023

garsiniai skaitymai 001

Spausdinti
Facebook komentarai