Interneto savaitės 2014 renginys bibliotekoje

20140327 1308082014 m. kovo 27 d., Klemensas Stulga

Sunku būtų paneigti, kad internetas – vienas didžiausių XX amžiaus pabaigos išradimų. Jau užaugo nauja karta, kuri net įsivaizduoti negali, kad tėvai ir seneliai reikalingos informacijos kažkada ieškodavo tik knygose, žinynuose, spaudos leidiniuose.

Dažnai kyla ginčų ne tik dėl interneto teikiamos naudos, bet ir dėl galimos žalos. Sutikime, kad pats savaime pasaulinis žiniatinklis nėra nei gėris, nei blogis. Svarbiausia – išmokti protingai, apgalvotai naudotis šiuolaikinių technologijų galimybėmis.

Kovo 27 dieną Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė Vida Paldauskienė pakvietė mokyklos mokinius į visą savaitę vykstantį renginį, skirtą tarptautinei interneto savaitei.

Į kvietimą atsiliepė ir atvyko 7, 8, 10 klasių mokiniai, lydimi etikos mokytojos Sirpoletos Pielikienės. Šį kartą mokiniai turėjo puikią galimybę šiuolaikinių informacinių technologijų pagalba spręsti jaunimui itin aktualią problemą – susipažinti su šiuo metu darbo rinkoje didžiausią paklausą turinčiomis profesijomis, nusistatyti savo tinkamumą vienai ar kitai profesinei veiklai, virtualioje erdvėje atlikti testus, stebėti edukacinius ir profesijas pristatančius nedidelės trukmės filmus.

Bibliotekininkė V. Paldauskienė renginio dalyviams rekomendavo adresą www.epilietis.eu. Mokiniai šiame tinklalapyje ne tik rado informacijos apie profesijas, bet ir labai daug aktualios informacijos apie elektroninę bankininkystę, saugumą internete, elektroninę prekybą, dokumentų tvarkymą elektroniniu būdu, kitas svarbias elektronines paslaugas ir, be abejo, turiningą laisvalaikio leidimą prie kompiuterio.

20140327 134205

img 1438

Spausdinti
Facebook komentarai