Pedagogės, literatės, poetės Dalios Žibaitienės atsiminimų knygos „Gyvenimas, nutekėjęs kaip upė” sutiktuvės Gardame

p10408032014 m. balandžio 2 d., Diana Formanikaitė

Kovo 27 d. į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vykusį susitikimą su pedagoge, literate, poete Dalia Žibaitiene susirinko gausus būrys gardamiškių. Autorė pristatė neseniai išleistą savo atsiminimų knygą „Gyvenimas, nutekėjęs kaip upė”. Renginyje dalyvavo ir knygos redaktorius Anatolijus Žibaitis.

Popietę pradėjo Gardamo pagrindinės mokyklos mergaitės (vad. Sonata Lidžiuvienė ir Virginija Lidžiuvienė). Moksleivės deklamavo eiles, skambino gitara ir dainavo dainas, o joms pritarė ir vadovės. Tai buvo graži įžanga sutinkant jau devintąją Dalios Žibaitienės išleistą knygą. Autorė susirinkusiems pasakojo apie knygos atsiradimo istoriją, apie savo ir šalia jos esančių žmonių susiklosčiusius gyvenimus. Skaitė citatas iš knygos, kur aprašyti vaikystėje patirti įvykiai, taip pat atsiminimai, skaudžiai įsirėžę į atmintį.
Renginio viešnia užsiminė apie ne už kalnų pasirodysiančią dešimtąją knygutę. Iš jos autorė paskaitė keletą nuostabių eilėraščių. Šiluma sklido ne tik pro plačius bibliotekos langus, bet ir iš pačios poezijos kūrėjos skaitomų eilių. Paklausta, kokiu būdu rašo eilėraščius (ranka ar kompiuteriu), autorė atsakė: „Tik ranka. Mintyse žodžiai liejasi taip greit, kad vos suspėju užrašyti juos”.
Knygos sutiktuvėse taip pat dalyvavo Dalios ir Anatolijaus Žibaičių geras bičiulis, Gardamo parapijos kunigas Antanas Gylys ir dar keletas jiems artimų žmonių, nes Anatolijus Žibaitis yra kilęs iš šalia Gardamo esančio Pypliškės kaimo.
Atsisveikindama autorė padovanojo keletą knygų susirinkusiems klausytojams. Gardamo bibliotekai taip pat atiteko Dalios Žibaitienės knygos „Gyvenimas, nutekėjęs kaip upė” ir „Dainininko likimas. Tonius”.

{gallery}documents/fotogalerija/2014_04_02_gardamas_zibaitiene{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai