Graži pavasario šventė

 dsc08312014 m. gegužės 2 d., Klemensas Stulga

Traksėdžių gyvenvietės bendruomenės nariai šiais metais buvo itin aktyvūs Nacionalinės bibliotekų savaitės, vykusios balandžio 23-29 dienomis, dalyviai.
Dar nespėjo išblėsti Donelaičio kūrybos skaitymo įspūdžiai, o šeštadienį mokyklos vestibiulyje vėl rinkosi ir dideli, ir maži: vyko šventė „Pabūkime kartu”, kurią surengė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos filialas drauge su Traksėdžių pagrindine mokykla.

Apie Nacionalinę bibliotekų savaitę papasakojo, šventės dalyvius pasveikino ir mielus svečius – Žemaičių krašto etnokultūros centro Degučių kaimo folkloro kolektyvą „Pilutė”, vadovaujamą Admos Baltutienės – traksėdiškiams pristatė bibliotekininkė Vida Paldauskienė.

Mokyklos direktorė Birutė Morkevičienė padėkojo bibliotekininkei už gražų mokyklos ir bibliotekos bendradarbiavimą, pasveikino renginio dalyvius.

Gražiais tautiniais rūbais apsirengę Degučių saviveiklininkai ne tik šoko, dainavo, kitaip bendravo su traksėdiškiais, bet ir įdomiai kalbėjo apie senąsias pavasario tradicijas, papročius, buvo spėjamos mįslės, buriama.

Kadangi dar neišblėsę praėjusių šv. Velykų įspūdžiai, buvo prisiminta ir ši graži bei prasminga pavasario šventė. Netrūko ir gražių margučių, kuriuos mielai rideno ir kitokius žaidimus su jais žaidė mažiausieji šventės dalyviai. Buvo surengtos linksmosios estafetės, kuriose dalyvavo ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

Baigiantis šventei, visi jos dalyviai dar apžiūrėjo įdomią tautodailininkės Onos Gudžiūnienės siuvinėjimo darbų parodą, eksponuojamą bibliotekoje.

Atsisveikindamos padėkos žodžius saviveiklininkams ir šventės dalyviams tarė mokyklos direktorė B. Morkevičienė ir bibliotekininkė V. Paldauskienė. Svečiai neišvyko tuščiomis rankomis – išsivežė suvenyrų, gardų šakotį.

 

{gallery}/documents/fotogalerija/2014_05_02_traksedziai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai