Projekto „Pasitikėk savimi” Šilutėje pirmojo pusmečio apžvalga

dscf13802014 m. liepos 1d., Sandra Jablonskienė

Pasitelkus visą būrį partnerių ir nevyriausybinių organizacijų šalies rajonų savivaldybėse š. m. sausio mėnesį prasidėjo Lietuvos darbo biržos socialinis projektas „Pasitikėk savimi”. Jis skirtas nedirbantiems, nesimokantiems, jokioje veikloje nedalyvaujantiems ir socialinių įgūdžių stokojantiems 16-25 metų jaunuoliams, kuriems projekto laikotarpiu teikiama intensyvi ilgalaikė pagalba, įtraukiant juos į 3 ir 6 mėnesių trukmės Socialinės reabilitacijos ir paruošimo užimtumui darbo rinkoje programas. Jų metu siekiama paskatinti jaunus žmones atsakingai kurti asmeninį gyvenimą ir dalyvauti visuomeninėje bei profesinėje veikloje, stengiamasi jaunuoliams suteikti kuo daugiau naujų įgūdžių, žinių ir kompetencijų, reikalingų darbui.

Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka, bendradarbiaudama su asociacija „Langas į ateitį”, įsitraukė į šį projektą suteikdama jauniems žmonėms galimybę ugdyti jų darbui reikalingus informacinių technologijų ir bendravimo virtualioje erdvėje įgūdžius. Šių mokymų programa sudaryta iš trijų pagrindinių dalių: informacinių ir ryšių technologijų pagrindų, komunikavimo internete bei dokumentų rengimo. Pirmojoje dalyje įtvirtinamos bei standartizuojamos technologinės naudojimosi kompiuteriu žinios, antrojoje – supažindinama su konkrečioms e. paslaugomis,saugiu elgesiu internete bei savo privatumo saugojimu, o trečioji dalis skirta teksto, skaičiuoklės bei pateikčių dokumentų rengimui. Mokymų metu jaunuoliai kviečiami išmokti mokytis nuotoliniu būdu – jiems pristatomi nemokami asociacijos „Langas į ateitį” parengti ir palaikomi nuotoliniai kursai, kurie bendrovei Microsoft finansuojant teikiami nuo 2011 m. Jaunuoliai turi galimybę pasitikrinti savo žinias ir išbandyti naują tarptautinį socialinį tinklą darbo ieškančiam jaunimui YOUROCK (http://yourock.jobs).

Pasak vienos iš mokymų lektorių Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkės Dalios Vasiliauskytės , šis projektas yra įvairiapusiškai naudingas Pamario krašto jaunimui tuo, kad jiems buvo suteikta galimybė pasisemti naujų žinių, ateityje padėsiančių darbo paieškose. Projektas ugdė jaunimo komandinio darbo įgūdžius, pasitikėjimą savimi bei tinkamą prisistatymą darbdaviui.

Nuo projekto pradžios F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje įvyko jau trys mokymų etapai, kurių metu informacinių technologijų mokymuose dalyvavo 33 jaunuoliai. Vertindami mokymus 45 proc. dalyvių nurodė, kad naudingiausia jiems buvo išmokti naudotis Microsoft Office Skaičiuoklės (angl. Excel ) ir Pateikčių rengimo (angl. Power Point) programomis. Apie 84 proc. dalyvių teigiamai įvertino savarankiškas nuotolinių kursų užduotis ir pažymėjo, kad ateityje ketina panaudoti mokymuose įgytas žinias.

Dalyvaudama projekte „Pasitikėk savimi” Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka prisideda ir prie Nacionalinės skaitmeninės koalicijos siekiamų tikslų bei uždavinių. Projektas tęsis iki 2015 m. gegužės mėnesio.

Spausdinti
Facebook komentarai