„Susikibę už rankučių skubam išsirinkt knygučių”

pirmokai2014 m. rugsėjo 23 d., Nijolė Justienė

 

Kiekvienas rugsėjis į mokyklas sukviečia būrius moksleivių, prasideda nauji mokslo metai. Prasideda ir naujas gyvenimo etapas mažiesiems pirmokėliams. Jiems viskas nauja – mokytoja, klasės draugai, suolas, kėdė, lenta ir viskas aplink. Reikia viską pažinti, paliesti, suprasti, o pažintis prasideda nuo knygų – nuo iliustracijų, pirmųjų raidžių pažinimo.

Tad ir Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkės pakvietė pirmokėlius kartu su mokytoja Irena Šerkiene iš arčiau apžiūrėti knygų namus – biblioteką.

Susikibę už rankučių jie atskubėjo išsirinkti knygučių, bet juos pasitiko ne bibliotekininkė, o linksmas personažas iš Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė”. Ji ir papasakojo vaikams kaip elgtis su knygomis, kaip nepaklysti tarp lentynų ir rasti norimą knygą. Kad pažintis būtų įdomesnė visi kartu žaidė žaidimą „Atspėk apie ką aš?”. Vaikai pagal iliustracijas turėjo atspėti, apie ką pasakojama knygoje, o už teisingą atsakymą iš stebuklingo krepšio kiekvienas traukė po saldų raudonskruostį obuoliuką. Vaikučiai noriai spėliojo, dalinosi įspūdžiais apie žinomas pasakas, eilėraščius.

O pats linksmiausias užsiėmimas buvo knygelių vartymas. Klegėdami ir neslėpdami susižavėjimo spalvingomis iliustracijomis pirmokėliai pasinėrė į įdomiausios knygelės paieškas. Išsirinkę labiausiai patikusias ir dar gavę dovanų po knygos skirtuką, vaikai pažadėjo saugoti knygutes bei dažnai lankytis bibliotekoje. Taip užsimezgė pirmokėlių draugystė su knyga.

Spausdinti
Facebook komentarai