Durys į širdį per žodį ir muziką

pic 12492014 m. spalio 1 d., Danutė Litvinienė, Bronė Paldauskienė

Literatūrinis muzikinis vidudienis su rašytoju, baladžių atlikėju, Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų komiteto nariu, gydomojo energetinio poveikio nariu-ekspertu, bioenergetiku Arvydu Daškumi vyko Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto ir Švėkšnos filialuose.

A. Daškus rašo pjeses, eilėraščius, romanus, publicistiką, kuria balades ir jas atlieka, yra išleidęs kompaktinių plokštelių. Jis fotografuoja žmogaus aurą, tyrinėja neįprastus reiškinius. Galima išvardyti ir daugiau sričių, kuriose atsiskleidžia įvairūs šio žmogaus gebėjimai. Renginio lankytojams autorius pristatė savo naujausią poezijos knygą „Piramidė”, skaitė eiles. Jo vidinė poetinė vizija paprastai turi veiksmą. Anot autoriaus, eiles jis mato tarsi mažytį spektaklį. Vidinė klausa išskiria ne tik veiksmo, ne tik dvasinį, bet ir žodžių ritmą, skambesį. Taip atsiranda poreikis ieškoti būdų, pasitelkti priemones muzikiniam palytėjimui. Ir taip poezija virsta dainuojamomis baladėmis.

Pritariant gitarai A. Daškus dainavo balades. Sodriam autoriaus balsui ir gitaros garsams lankytojai pritarė plojimais. Svečias papasakojo apie bioenergetiką, gydomojo poveikio ypatumus, mokė meditacijos pagrindų, demonstravo įvairius metodus iš savo veiklos sričių. Jis atsakė į susirinkusiųjų pateiktus klausimus apie proto galias, dalijo patarimus, kaip jaustis laimingam, nepasiduoti depresijai. Naujų knygų su savo autografais A. Daškus padovanojo bibliotekoms.

pic 1238

pic 1244

Spausdinti
Facebook komentarai