Sveika šeima – laiminga šeima

Renginys ƒ„Sveika šeima – laiminga šeima“2014 m. spalio 21 d., Vaida Nausėdaitė

2014-uosius metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė Šeimos metais. „Sveika šeima yra ta vieta, kur susiformuoja pagrindiniai sveiki įgūdžiai, suvokimas, kas gyvenime yra svarbiausia. Tad skelbti Sveikos šeimos metus labai prasminga ir taiklu”, – sako Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis.

Prisidedant prie visuomenės švietimo sveikatos klausimais Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vietos gyventojams surengta paskaita „Naujos idėjos jūsų namams – sveikesniam šeimos gyvenimui”. Šią paskaitą vedė UAB „Vaikis” specialistės.

 

Susirinkusieji išgirdo daug naudingų patarimų apie gamtos turtų naudą mūsų sveikatai. Tai, kas auga aplink mus, gali būti ir maistas, ir vaistas. Specialistės negailėjo patarimų, kaip derinti vaisius, daržoves ir įvairias žoles sulčių kokteiliams. Pasirodo, net tokios žolės kaip garšva, kiaulpienė ar dilgėlė, sumaišytos su daržovėmis, gali būti puikus vaistas nuo įvairių ligų.

 

Renginio dalyviai taip pat sužinojo, kaip paruošti daržoves sultims spausti. Pavyzdžiui, visas daržoves verta pusvalandį palaikyti šaltame vandenyje, kad iš jų pasišalintų visos kenksmingos medžiagos. Spaudžiant morkų sultis, kad nereikėtų aliejaus, galima sumalti porą šaukštų išlukštentų ir vandenyje išmirkytų saulėgrąžų.

 

Įvairius sulčių derinius buvo galima išbandyti vietoje, kadangi UAB „Vaikis” specialistės iškart spaudė ir vaišino dalyvius šviežiomis sultimis.

 

„Sveikame kūne, sveika siela”, – taip rašė Vydūnas, todėl norisi palinkėti kiekvienam atsigręžti į save ir rūpintis savo bei savo šeimos sveikata.

Renginys ƒ„Sveika šeima – laiminga šeima“Renginys ƒ„Sveika šeima – laiminga šeima“Renginys ƒ„Sveika šeima – laiminga šeima“

Spausdinti
Facebook komentarai