Prezidentūroje įžiebta „Knygų Kalėdų“ eglė

su prezidente knygu  kaledos 20142014 m. gruodžio 1 d., Informacijos skyrius

Lapkričio 28 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su vaikais įžiebė Kalėdų eglę, duodama startą „Knygų Kalėdoms”. Į „Knygų Kalėdų” šventę pakviesti tik 25 bibliotekininkai iš visos Lietuvos – Lietuvos bibliotekininkų draugijos tarybos nariai, jau kelerius metus vykstančios akcijos „Knygų Kalėdos” koordinatoriai. Džiugu, kad šioje šventėje dalyvavo ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkė, akcijos „Knygų Kalėdos” koordinatorė Šilutėje Sandra Jablonskienė.

„Knygų Kalėdos” pradėtos skaitymais. Lietuvos rašytojų M. Martinaičio, V. Kudirkos, K. Donelaičio ir R. Skučaitės kūrinių ištraukas skaitė moksleiviai iš Vilniaus Adomo Mickevičiaus gimnazijos, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos, Visagino „Draugystės” vidurinės mokyklos ir vaikai iš Širvintų bendruomenės.

Vaikai kartu su prezidente Dalia Grybauskaite ir „Knygų šalies” dailininkėmis Vanda Padimanskaite, Ieva Babilaite-Ibelgauptiene pristatė knygai „Tai, kas gražiausia Lietuvoje” sukurtas iliustracijas. Visą dieną Prezidentūroje veikusiose kūrybinėse dirbtuvėse vaikai šias iliustracijas kūrė pagal unikalią XIX amžiuje pradėtą naudoti technologiją, leidžiančią kurti judančius ir besikeičiančius paveikslėlius.

Prie „Knygų Kalėdų” akcijos prisidėjo ir garsūs šalies atlikėjai: Mantas Jankavičius, Saulius Prūsaitis, Ieva Narkutė, Markas Palubenka, „Telebimbam”, „Dainų dainelės” laureatė Saulė Imbrasaitė ir choras „Ąžuoliukas”.

Prezidentūroje prasidėjusi knygų dovanojimo akcija davė startą „Knygų Kalėdoms” visom šalies bibliotekoms, kviesdama skaitytojus į susitikimus su lietuvių rašytojais, literatūrines ir muzikines popietes, advento vakarones.

Akcija „Knygų Kalėdos” tęsis iki sausio 6 d., tad mieli šilutiškiai, mūsų ištikimiausi bičiuliai, kviečiami pasidalinti gerumu ir padovanoti Pamario krašto bibliotekoms knygų, kurių galima nupirkti knygyne „Pegasas”. Akcijos metu bibliotekoms skirtos knygos bus parduodamos su 20 % nuolaida. Knygas galite palikti Šilutės knygyne „Pegasas” arba atnešti jas į savo biblioteką.

Prisijunkite prie šios akcijos!

Spausdinti
Facebook komentarai