Audriaus Šikšniaus knyga ,,Motinų valanda” pristatyta Traksėdžių bibliotekoje

Audriaus Šikšniaus knyga ,,Motinų valanda" pristatyta Traksėdžių bibliotekoje2015 m. vasario 5 d., Vida Paldauskienė

Penktadienio pavakarę į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialą rinkosi poezijos mėgėjai. Čia buvo pristatyta Audriaus Šikšniaus knyga ,,Motinų valanda”. Susitikime dalyvavo knygos redaktorė Birutė Morkevičienė, kūrybos mecenatas Arvydas Jakas, ištrauką iš novelės ,,Gegužiukas” skaitė Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vygantas Paldauskas.

Birutė Morkevičienė papasakojo apie tai, kiek laiko praeina, kol knyga išvysta dienos šviesą, kaip eilėraščiai sugula į skyrius, kaip atsiranda skyrių pavadinimai, kokius klausimus gvildena poetas savo trumpučiuose, tačiau labai talpiuose, didelę mintį nešančiuose eilėraščiuose.

Audrius Šikšnius kalbėdamas apie savo knygą sakė, kad jau seniai brandino mintį skirti knygą motinai, kuriai, ačiū Dievui, vis dar gali nusilenkti. Kalbėdamas apie novelę ,,Gegužiukas”, trumpai papasakojo jos atsiradimo istoriją. Tai tikrais faktais paremtas pasakojimas apie Valikę – moterį, daug metų dirbusią Šilutės ligoninėje. Nė vieno skaitytojo ši istorija nepalieka abejingu.

Aktorius Vygantas Paldauskas perskaitė ištrauką iš novelės ,,Gegužiukas”. Susirinkusieji pasiklausė Audriaus Šikšniaus skaitomų eilėraščių iš ankstesnių knygų ,,Du keršuliai karvelėliai”, ,,Toli nuo dangaus”, ,,Atsivėrimai” bei netrukus pasirodysiančios knygos ,,Gyvenimo gyventojai”. Joje bus spausdinami eilėraščiai ir novelė ,,Stiklinė vienatvės”.

Audriaus Šikšniaus poezijoje kalbama apie paprastus kaimo žmones, gyvenančius gamtoje ir sugyvenančius su ja. Jie džiaugiasi galėdami dirbti savo žemę, laimingi laukdami sugrįžtančių vaikų, liūdėdami dėl išsivaikščiojančios Lietuvos. Nemažai eilėraščių skirta mūsų kalbai, raštui, didiesiems poetams Maironiui, Donelaičiui.

Susitikimo pabaigoje Arvydas Jakas papasakojo, koks jo požiūris į Audriaus Šikšniaus, kurį jau pažįsta aštuonerius metus, poeziją, atsakė į susitikimo dalyvių klausimus.

Valanda su Audriaus Šikšniaus kūryba neprailgo. Autorius pažadėjo, kad su nauja knyga vėl atvyks į svečius.

Audriaus Šikšniaus knyga ,,Motinų valanda" pristatyta Traksėdžių bibliotekojeAudriaus Šikšniaus knyga ,,Motinų valanda" pristatyta Traksėdžių bibliotekojeAudriaus Šikšniaus knyga ,,Motinų valanda" pristatyta Traksėdžių bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai