Edukacinėse dirbtuvėlėse vaikai mokėsi gaminti Užgavėnių kaukes

Rusniškiai kurė Užgavėnių kaukes2015 m. vasario 12 d., Agnė Gerlinskaitė

Vasario 11 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale vaikai kūrybinėse-edukacinėse dirbtuvėlėse ,,Kaukių margumynas” gamino Užgavėnių kaukes.

Rusnės pagrindinės mokyklos mokinius į užsiėmimą atlydėjo dailės vyr. mokytoja Romina Gilija Zamuškienė, o kaukes gaminti mokė pedagogė, tautodailininkė Violeta Benetienė. Ji papasakojo vaikams apie Užgavėnių šventę, apie pagrindinius ir svarbiausius darbus, kuriuos reikia atlikti ruošiantis šiai šventei: daug ir sočiai privalgyti, sukelti kuo daugiau triukšmo, šokti, dainuoti ir, žinoma, išvyti žiemą!

Moksleiviai buvo supažindinti su tradiciniais Užgavėnių veikėjais, aptarti jiems labiausiai patikę ir daugiausiai susidomėjimo sulaukę personažai, išsiaiškinta jų reikšmė Užgavėnių šventėje. Vieniems Užgavėnių personažai įdomūs ar net juokingi, o kitiems sukelia šiek tiek nerimo, galbūt ir baimės.

Tuomet prasidėjo kūrybinis darbas – kaukių gaminimas. Susirinkusieji turėjo galimybę sukurti labiausiai patikusį Užgavėnių personažą. Nebuvo taip paprasta, nes norėjosi tokios kaukės, kuri nustebintų ar išgąsdintų šalia sėdintį klasės draugą. Mokiniai buvo aprūpinti reikalingomis priemonėmis. Vienas iš įdomiausių dalykų buvo sukurto personažo apipavidalinimas, kaukės lipdymas ir spalvinimas, o jau spalvų kas per margumas – tikras pavasaris.,

Rusniškiai kurė Užgavėnių kaukes

Spausdinti
Facebook komentarai