Seku seku pasaką…

Seku seku pasaką...2015 m. balandžio 22 d., L. Stonienė, pradinių klasių mokytoja
Balandžio 2 d. sukanka 210 metų pasakų juvelyrui Hansui Kristianui Andersenui. Ši garbinga sukaktis paminėta ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale. Prisiminti jo kūrybos į ,,Pasakorių čempionatą” rinkosi Pašyšių pagrindinės mokyklos 1–5 klasių mokiniai.

Pasakos – neatsiejamos vaikystės palydovės, jos praturtina vaiko fantaziją, ugdo socialines ir moralines nuostatas, moko elgesio normų, turtina kalbą, teikia estetinį pasigėrėjimą. Graži, vaizdinga pasakų kalba patraukia vaikus, skatina juos aiškiai, raiškiai skaityti, pasakoti. Pasakos praplečia vaiko fantazijos ribas. Jos siūlo vaikui vaizdus, kuriais remdamasis jis tobulina kasdienes fantazijas ir suteikia savo gyvenimui kryptingumo. Tokias pasakas kūrė ir garsus danų pasakininkas Hansas Kristianas Andersenas, kiek naivokas, tačiau išmintingas romantikas su pažeidžiama suaugusio vaiko siela.
Puikiai ir išraiškingai jo pasakas sekė ir pasakoriai, sugužėję iš visų mokyklos kampelių. Apie mažąją mergytę Coliukę pasakojo 5 klasės mokinės Rugilė Ramanauskaitė, Auksė Zurlytė, Ema Kumžaitė ir Karolina Jonaitytė. 4 klasės mokinių Dovilės Čemerkaitės, Ovidijos Kunšteinaitės ir Samantos Valonytės sekamos pasakos kurstė žiūrovų smalsumą – jie turėjo atspėti, kokią pasaką seka pasakoriai. Renginio metu vaikai kartu su mokytojomis atliko kūrybines užduotis, žiūrėjo ir aptarė pasaką ,,Mergaitė su degtukais”. Visus čempionato dalyvius bibliotekininkė apdovanojo padėkos raštais ir saldžiomis dovanėlėmis.

Seku seku pasaką...Seku seku pasaką...

 

Spausdinti
Facebook komentarai