Šilutės bibliotekoje pristatytos savanorystės galimybės

Šilutės bibliotekoje pristatytos savanorystės galimybėsŠilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Jaunimo informavimo taško koordinatorė gegužės 15 d. pakvietė visus jaunus šilutiškius, besidominčius savanoriška veikla, į atvirų durų dieną „Ateik ir sužinok savo galimybes!”.

Jaunimo informavimo ir konsultavimo tikslas – padėti jauniems žmonėms susiorientuoti visuose jų gyvenimo aspektuose ir skatinti savarankišką sprendimų priėmimą jaunimui aktualiais klausimais. Vienas iš jų – savanoriška veikla. Šią temą plačiau susirinkusiems pristatė VšĮ „Actio Catholica Patria” atstovės Betina Gartner bei Birutė Taraskevičiūtė. Minėta organizacija viena pirmųjų Lietuvoje, teikianti jauniems žmonėms (nuo 1991 m.) socialines bei kultūrines paslaugas. Pagrindinis šios organizacijos tikslas yra ruošti jaunus žmones savarankiškam gyvenimui.
Šilutės bibliotekoje pristatytos savanorystės galimybėsRenginio pradžioje savanoryste besidomintiems žmonėms detaliai papasakota, kas yra savanoris ir kodėl verta savanoriauti. Po to prisistatė Šilutės rajone veikiančių organizacijų, dalyvaujančių Jaunimo savanoriškos tarnybos (JST) projekte ir galinčių priimti savanorius, atstovai. Šilutės regione yra trys akredituotos organizacijos, priimančios savanorius. Į biblioteką atvyko Šilutės r. Kintų vidurinės mokyklos daugiafunkcio skyriaus bei Šilutės socialinių paslaugų centro darbuotojai. Jie papasakojo apie savo veiklą, savanoriškos veiklos galimybes, perspektyvas, savanoriško darbo specifiką ir pan. Savanoriai iš Kintų su renginio dalyviais pasidalino savanoriško darbo patirtimi, įspūdžiais, papasakojo apie gautą asmeninę naudą.
Šilutės bibliotekoje pristatytos savanorystės galimybėsAtstovės iš VšĮ „Actio Catholica Patria” pristatė savanoriškos veiklos galimybes Lietuvoje ir užsienyje, supažindino su Jaunimo savanoriška tarnyba (JST) bei Europos savanorių tarnyba (EST). JST – tai projektas, laužantis standartus, suteikiantis jaunam žmogui erdvę pažinti save, išbandyti profesiją, prasmingai praleisti laiką, įgyti ar patobulinti įgūdžius, reikalingus grįžti į darbo rinką. Šis projektas yra skirtas nedirbančiam, nesimokančiam jaunimui nuo 16 iki 29 metų. EST – tai savanoriškos veiklos programa, pagal kurią jauni žmonės gali išvykti savanoriauti į kurią nors iš Europos valstybių arba už Europos Sąjungos ribų. EST tikslas – padėti jauniems žmonėms įgyti naujos patirties bei sudaryti jiems sąlygas pažinti kitą valstybę, kultūrą, pramokti užsienio kalbų, skatinti plėsti akiratį ir rasti savo kelią.
Renginio metu vyko diskusijos. Prieita prie išvados, kad savanoriaujantis asmuo daug gauna iš savanorystės, nes savanoriško darbo veikla darbdaviams įrodo, jog būsimam darbuotojui rūpi ne tik asmeninis gyvenimas, bet ir kiti žmonės, jų rūpesčiai. Tai yra geriausia galimybė ką tik mokyklą baigusiems jauniems žmonėms, kurie nėra tvirtai apsisprendę, ką norėtų studijuoti toliau, atrasti sau artimą veiklos sferą, įgyti pasitikėjimo savimi, savigarbos bei pasitenkinimo gyvenimu.
Taigi laužykit standartus ir savanoriaukit, nes tai neįkainojama patirtis!

Dalia Vasiliauskytė

Šilutės bibliotekoje pristatytos savanorystės galimybės

Spausdinti
Facebook komentarai