F. Bajoraičio viešajai bibliotekai padovanotos Rimanto Vanago knygos

F. Bajoraičio viešajai bibliotekai padovanotos Rimanto Vanago knygos2015 m. birželio 12 d., Ignė Zarambaitė

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje apsilankė garbus svečias – rašytojas, žurnalistas, redaktorius, vertėjas Rimantas Vanagas. Asmeninėje bibliografijoje rašytojas turi per 200 apybraižų jaunimo auklėjimo temomis, interviu su žymiais žmonėmis, išleistų poezijos rinkinių, knygų vaikams, esė ir publicistikos rinkinių, apsakymų, novelių.

Nuo 1983 m. R. Vanagas yra Lietuvos Rašytojų sąjungos narys. Už savo kūrybą autorius pelnė Zigmo Gėlės, Vaižganto, Teresės Mikeliūnaitės, Jono Marcinkevičiaus, Kultūros ministerijos bei Antano Baranausko premijas.
Svečias nudžiugino ne tik savo vizitu, bet ir viešajai bibliotekai dovanotu autorinių knygų rinkiniu. Rinkinį sudaro mažosios prozos kūrinys „Šventoji mano dvynė” (2013 m.) su anykštėnų dailininkų reprodukcijomis, eilėraščių knygelės „Du skeletai greta” (2003 m.) ir „Onyx” (2013 m.), nuotykių apysakos „Mergaitė ant žirgo” (2005 m.), „Vyriški ir žvėriški nutikimai: medžiotojų poringės” (2005 m.), „Niuksi plūdė ir širdis: žvejų nutikimai” (2006 m.), apsakymų knygelė „Atminties variantai” (2004 m.), kelionių publicistikos knyga „Laiškai iš Paryžiaus” (2008 m.), „Sielių” knygų serijai priklausantys dokumentinės prozos kūriniai „Žali žydų plaukai: faktai ir eilės, juokas ir ašaros” (2007 m.) bei „Akivaras: Pašventupių kronikos: nuojautos ir balsai iš anapus” (2015 m.). Autoriaus sumanyta, analogo šalyje neturinti dokumentinės prozos knygų serija „Sieliai” – tai literatūrinė žmonių likimų ir dramatiškų įvykių rekonstrukcija, atskleista per pasakotojų atsiminimus, įvykius liudijančius dokumentus, nuotraukas.
Netrukus šios knygos papildys viešosios bibliotekos knygų fondus ir bus prieinamos skaitytojams.

 

Spausdinti
Facebook komentarai