Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojai – tarptautiniame diskusijų forume

 

IMG 98402015 m. rugpjūčio 11 d., Ignė Zarambaitė, Donatas Dobilinskas

Rugpjūčio 5–7 dienomis Šventojoje, Sveikatos centre „Energetikas”, vyko tarptautinis diskusijų forumas „Iniciatyvumas ir lyderystė bibliotekoje”, kurį organizavo Lietuvos bibliotekininkų draugijos Jaunųjų specialistų sekcija (LBD JSS). Ši sekcija buvo įsteigta 2014 m., siekiant suburti jaunuosius Lietuvos bibliotekininkus naujoms idėjoms generuoti, ieškoti galimybių kvalifikacijai kelti, skatinti jaunųjų narių savirealizaciją, mokyti inovatyvių problemų sprendimo būdų, užmegzti kontaktus su užsienio kolegomis. Forume dalyvavo ir du Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos specialistai – Donatas Dobilinskas ir Ignė Zarambaitė.

Pirmoji diena prasidėjo susirinkusiųjų pažintimi ir praktiniais užsiėmimais, kuriuos vedė UAB „Talentų namai” lektorė, psichologė Justina Gervytė. Mokymų metu jaunieji specialistai gavo patarimų ir žinių apie lyderystę bei asmeninių savybių, savimotyvacijos ir bendradarbiavimo svarbą kasdieninėje veikloje. Vakarodami neformalioje aplinkoje dalyviai galėjo pabendrauti, aptarti iššūkius ir problemas, su kuriomis susiduria bibliotekos ir bibliotekininkai, ieškoti jų sprendimo būdų.
Antrąją forumo dieną prie gausaus bibliotekininkų iš Lietuvos būrio prisijungė ir kolegos iš Latvijos, Estijos bei Ukrainos. Pranešimų metu savo šalių bibliotekininkų veiklas, vykdomus projektus, darbo specifiką pristatė Anta Vasilevska ir Elina Sniedze (Nacionalinė Latvijos biblioteka), Jaroslava Khimich ir Viktorija Polova (Ukrainos bibliotekų asociacija), Lina Tamm ir Maris Nool (Estijos saugumo mokslų akademija, Talino technologijos universiteto biblioteka). LDB JSS koordinatorė Eglė Grigaitė aptarė bibliotekininkų draugijos bei sekcijos veiklą. Vėliau prie forumo prisijungė ir Rusijos bibliotekų sektoriaus atstovės Olina Ekaterina ir Viktorija Skoriak (Kaliningrado centralizuota bibliotekų sistema), kurios atvykti negalėjo, tačiau savo pranešimą pristatė tiesioginės transliacijos metu. Jaunieji specialistai turėjo puikią progą palyginti patirtis, pasimokyti vieni iš kitų, apgalvoti naujus iššūkius bei galimybes, kurias būtų galima pritaikyti ir įgyvendinti savo bibliotekose. Dieną žaismingai užbaigė „Protų mūšis”, suteikęs visiems ne tik gerų emocijų, bet ir papildęs žinių bagažą.
Paskutinę forumo dieną LDB pirmininkė, Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė pasveikino susirinkusiuosius ir aptarė esamas Lietuvos bibliotekų realijas ir aktualijas. Dalyviai užbaigė mokymus kupini įspūdžių, pasisėmę patirties ir, svarbiausia, naujų žinių, teikiančių galimybę gerinti kasdienių veiklų efektyvumą.

IMG 9678IMG 9396

Spausdinti
Facebook komentarai