Eksponuojama Juozo Šikšnelio paroda „Baibokai ir jų lazdos“

IMG 8993Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje atidaryta rašytojo, skulptoriaus, bibliotekininko, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos direktoriaus Juozo Šikšnelio mažosios plastikos paroda „Baibokai ir jų lazdos”. Parodos autorius skaitytojams žinomas kaip romanų, novelių, pjesių, detektyvų autorius.
Parodoje eksponuojamos medžio ir akmens skulptūros, lazdos bei fotografijos tų skulptūrų, kurių šioje parodoje eksponuoti nėra galimybės.

Daugelis autoriaus sukurtų skulptūrų stovi jo gimtosios Švendubrės (Druskininkų sav.), Kretingos, Vilniaus kitų Lietuvos vietovių kapinėse.
J. Šikšnelio kūrinių įkvėpėja – gamta. Pamatęs rąstą, nukritusią medžio šaką ar akmenį iškart pagalvoja, ką ji primena ir pajaučia, ką iš jos galima padaryti. Atidaryme dalyvavęs parodos autorius prisipažino, kad gyvuose medžiuose užuominų kūrybai neieško. Jis yra surengęs ne vieną dešimtį autorinių darbų parodų, bet savęs skulptoriumi nevadina. Parodoje eksponuojamus savo kūrybos darbus J. Šikšnelis pavadino baibokais. Anot autoriaus, šis žodis talpesnis, negu žodis skulptūra. Kokie tie mediniai ir akmeniniai baibokai išvysite apsilankę parodoje, veikiančioje Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos pastogėlėje (IV a.). Maloniai kviečiame apsilankyti iki spalio 7 d.

Spausdinti
Facebook komentarai