Europos kalbų diena Grabupių ir Juknaičių filialuose

20150828 1432132015 spalio 7 d., Šarūnė Gerulytė, Rasa Vaičiulienė

Rugsėjo 28 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių ir Juknaičių filialuose vyko tiesioginė transliacija internetu, skirta paminėti Europos kalbų dieną. Filialuose susirinko jaunieji bendruomenės nariai, kurie dalyvavo ne tik linksmoje viktorinoje, bet ir turėjo puikią galimybę atrasti naujų draugų neįprastu būdu.

Viktorinos dalyviai uždavė vieni kitiems klausimus. Jie kartu ieškojo informacijos bibliotekų knygų lentynose, internete. Vaikai vieni kitų klausinėjo, kas yra poliglotas. Renginio metu jie sužinojo, kad lietuvis Gediminas Degėsys moka net 11 kalbų. Vaikams pravartu buvo prisiminti, kiek Europoje yra valstybių. Filialų komandos išvardino keletą Europos šalių, atsakė į klausimą, kiek Europos Sąjungos vėliavoje yra žvaigždučių, keliomis kalbomis kalbama Europoje. Susirinkusiems reikėjo įveikti ir daugelį kitų klausimų, kuriuos pateikė ne tik bibliotekininkės, bet ir vaikai uždavė vieni kitiems savo sugalvotus klausimus. Komandoms už tai skirti balai.
Baigiant tiesioginę transliaciją internetu, visi kartu žaidė žaidimą „Šarados”, kurio metu parodė vieni kitiems, kaip galima susikalbėti be žodžių.

P1060062

Spausdinti
Facebook komentarai