Kviečiame prisijungti ir paaukoti Katyčių katalikų maldos namų varpui

katyciaiKatyčiuose sklando nauja gyventojus šiuo metu telkianti ir vedanti idėja, kuria norima visus pabudinti, o miestelį pagražinti ir suteikti jam naujo kvėpavimo. Prie Katyčių katalikų maldos namų planuojama pastatyti varpinę. Šis noras ir tikslas siejamas su pernai paminėtu Žemaitijos krikšto 600 metų jubiliejumi.
Miestelyje susibūrusi iniciatyvinė grupė jau pradėjo pirmuosius žingsnius šio tikslo link. Idėja kilo katytiškiui Jonui Lukošaičiui, kuris yra minėtos grupės pirmininkas. Susirinkime projektas buvo pristatytas Katyčių gyventojams, kurių dauguma šią idėją pasitiko palankiai, nes jau seniai buvo svarstoma, kaip pagražinti miestelio katalikų maldos namus, juos padaryti mielesniais bei jaukesniais, labiau kviečiančius. Būtent varpas ir turėtų padėti sukviesti tikinčiuosius.
Iniciatoriai tikisi savo idėja sudominti ir patraukti ne tik dabartinius, bet ir buvusius katytiškius, kurie, nors gyvena kitur, savo miesteliui tebėra neabejingi ir nori matyti jį vis atsinaujinantį. Tai turėtų juos paskatinti ir pakviesti dar dažniau čia sugrįžti. Šiuo atveju nauja būtų suklusti priverčiantys, žinią per visą miestelį nešantys ir jo gyventojus vienijantys varpo dūžiai. Katyčių varpas burs tikinčiuosius, kvies maldai ir susimąstymui, palydės paliekančius šį pasaulį.
Iniciatoriams dabar svarbiausias ir, kaip įprasta, sudėtingiausias darbas įgyvendinant bet kokią idėją – surasti lėšų varpinės statybai. Informacija apie projektą išdėstyta svetainėje http://katyciuvarpine.weebly.com/, draugų ir rėmėjų ratas plečiasi socialiniame tinkle „Facebook”.
Katyčių iniciatyvinė grupė visus norinčius ir galinčius prašo paremti varpinės projektą ir prisidėti pinigais bei darbais, bet taip pat ir geru žodžiu bei malda. Visi, parėmę varpinės statybą, bus įamžinti kapsulėje, kuri, įmūryta pamatuose, perduos žinią apie šią iniciatyvą ateities kartoms.
Paremti galite pervesdami lėšas pagal nurodytus rekvizitus:
Pavadinimas: Ž.Naumiesčio Šv. Arkangelo Mykolo Parapija (Katyčių varpinės statybai)
Buveinės adresas: Žemaičių Naumiestis, Šilutės r.
Įmonės kodas: 191283363
Bankas: Akcinė bendrovė Šiaulių bankas
Sąskaitos numeris: LT28 7180 7000 0270 0323

Spausdinti
Facebook komentarai