Advento popietė Gardamo bibliotekoje

Advento popietė Gardamo bibliotekoje2015 m. gruodžio 10 d., Diana Formanikaitė

Baigiantis pirmajai advento savaitei Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale bendruomenė „Tenenys” kartu su bibliotekininke surengė gardamiškiams advento popietę, skirtą akcijai „Knygų Kalėdos”.

Adventas – susikaupimo, pasiruošimo Kristaus atėjimui į šį pasaulį metas, trunkantis beveik mėnesį. Advento pradžia – Šv. Andriejaus diena (lapkričio 30-oji). Jis prasideda nuo šiai dienai artimiausio sekmadienio ir visada baigiasi gruodžio 25-ąją, per Kalėdas. Tamsusis prieškalėdinis laikotarpis – žmonių fizinio bei dvasinio apsivalymo, stebuklingos ramybės ir taikos metas.
Degant advento vainiko pirmajai žvakutei susirinkusieji klausėsi kanklių skambesio. Popietėje dalyvavo ir Gardamo parapijos klebonas Antanas Gylys, kuris neseniai buvo grįžęs iš Izraelio. Klebonas pasidalino savo patirtais įspūdžiais, parsivežtais iš šventosios žemės. Popietės dalyviai žiūrėjo filmą apie Jeruzalę, Betliejų, kitus Izraelio miestus, jų senąją istoriją. Pasibaigus filmui klebonas visiems palinkėjo dvasinės ramybės, susikaupimo, tikėjimo ir vilties. Sveikinimo ir padėkos žodį susirinkusiems tarė ir Gardamo miestelio seniūnas Tomas Balčytis. Pasiklausius dar keletą jaunosios kanklininkės Emilijos Skrodenytės atliekamų muzikos kūrinių visi buvo pakviesti prie vaišių stalo.

Advento popietė Gardamo bibliotekojeAdvento popietė Gardamo bibliotekojeAdvento popietė Gardamo bibliotekojeAdvento popietė Gardamo bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai